Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Böyle hastalık dostlar başına !

91 yaşındaki Huriye Ölmez, gününün büyük kısmını çalışarak geçiriyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 09:00:34

Böyle hastalık dostlar başına !
91 yaşındaki Huriye Ölmez, gününün büyük kısmını çalışarak geçiriyor. Kendini bildiğinden beri gün doğumunda hiç yatakta olmadığını belirten Huriye Nine, hastalık derecesine gelen çalışma aşkı sayesinde sağlıklı olduğunu söyledi.

Aslen Antalya Aksekili olduğunu ve yıllar daha iyi iş imkanları nedeniyle Aydın'a göç ettiklerini belirten 91 yaşındaki Huriye Ölmez, yaz kış her gün sabah şafak vaktiyle ayağa kalkıp mevsimine göre değişik işler yapıyor. Hayatta çok az sayıda yaşıtı kalan Huriye Ölmez Aydın'ın Efeler ilçesi Köprülü Mahallesi Topyatağı mevkiinde yaşıyor. Çevresinde çok çalışkan olduğu için 'Karınca Nine' olarak tanına Huriye Ölmez, dünyadaki en büyük zenginliğin sağlık olduğunu belirterek "Allah'tan hep sağlık istedim. Yaşım ilerledi ama Allah'a şükür sağlığım yerinde" diye konuştu.

Antalya Akseki'den Aydın'a daha çok çalışmak için geldiklerini ve Aydın'da yaşayan çalışkan birinin kesinlikle aç ve açıkta kalmayacağını belirten Huriye Ölmez, "Kendimi bildim bileli hiç sabah güneşi üzerime doğmadı. Sürekli güneşi sürekli ayakta ve çalışırken karşıladım. Gençlik yıllarımda tarım işlerinde fabrikalarda çalıştım. Daha sonra gündelik işlere gitmez olunca çalışıp kazanmayı çok sevdiğim için çöplerden geri dönüşüm malzemesi toplamaya ve mevsimine göre kekik, defne toplayıp satmaya başladım. Yaş ilerledi çoluk çocuk büyüdü. Eskiden aşırı muhtaçlıktan çalışırdım. Şimdi de tutulduğum çalışma hastalığından dolayı duramıyorum" dedi.

"BU HASTALIK BANA SAĞLIK GETİRDİ"

Yaşıtının pek kalmadığını, hayatta olanlarla da yaşam şekli ve durumları aynı olmadığı için pek diyaloğunun olmadığını ifade eden Huriye Ölmez, "Herkes yaşlandıkça çeşitli hastalıklara yakalanır. Ben yaşlandığımda çalışma hastalığına tutuldum. Bir türlü evde duramıyorum. Ama bu hasatlık bana sağlık getirdi. Şimdi kekik mevsimi başladı. Her gün sabah erkenden kalkıp dağlara gidiyorum. Dağlardan topladığım kekiği sırtıma yükleyip isteyenlere satıyorum. Eskisi gibi para kazanmıyorum ama en büyük zenginlik olan sağlık nimetini yaptığım bu işler sayesinde sahip oluyorum. Herşeyin başı sağlık. Sağlıklı olmak isteyenlerin çalışmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Aytepe civarından topladığı kekikleri ayağında kara lastik ayakkabılar ile sırtlayıp şehir merkezine doğru taşıyan Huriye Ölmez görenleri şaşırtıyor.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara