Dolar

32,3285

Euro

35,0759

Altın

2.301,62

Bist

9.038,72

Boydak soruşturmasında yeni gelişme

Boydak Holding yöneticileri; Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Murat Bozdağ, nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-05 21:55:14

Boydak soruşturmasında yeni gelişme

Ajanslarda yer alan habere göre: Kayseri'de "Paralel Yapı" operasyonunda dün gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bozdağ nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Yönetim Kurulu Üyesi Erol Boydak ise serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri dün sabah, örgüte finans sağlandığı iddiasıyla Boydak Holding'in 4 üst yöneticisini gözaltına aldı. 

Öğlen saatlerinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolüne getirilen yöneticilerden Hacı Boydak, muhabirin "Bir şey söylemek ister misiniz?" sorusu üzerine, "Çok mutluyum" dedi. Bu arada, Boydak'ların emniyetteki sorgularında, suçlamaları reddettikleri öğrenildi.

HARD DİSKLERİN KOPYASI ALINDI

Boydak Holding'in Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Boydak Center'da arama yapan ekipler, bilgisayar hard diskleri ve muhasebe kayıtlarının kopyalarını aldı.

TUTUKLAMA İSTEMİ

Emniyetteki sorgularında, suçlamaları reddettikleri öğrenilen Hacı Boydak, Memduh Boydak ve Murat Bozdağ, nöbetçi savcılık tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi; Erol Boydak ise serbest bırakıldı.

Haber Ara