Dolar

32,6008

Euro

34,8157

Altın

2.503,33

Bist

9.448,94

Boşnak belediye başkanlarının Türkiye büyükelçisine ziyareti

Boşnak belediye başkanlarının Türkiye büyükelçisine ziyareti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 18:26:24

Boşnak belediye başkanlarının Türkiye büyükelçisine ziyareti
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) ev sahipliğini Erzurum ile değiştiren Saraybosna ve Doğu Saraybosna Belediye başkanları, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Büyükelçilik binasında yapılan ziyarete, Saraybosna Belediye Başkanı Ivo Komsic, Doğu Saraybosna Belediye Başkanı Nenad Samardzija ile Saraybosna ve Doğu Saraybosna EYOF Direktörü Samir Avdic katıldı.

Avrupa Olimpiyat Komiteleri'nin (EOC) önerisi üzerine Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin yaptığı resmi talebin Türkiye'den kabul görmesi üzerine, 2017 EYOF Erzurum'da, 2019 EYOF ise Saraybosna ile Doğu Saraybosna'da yapılacak.

Erginay, görüşmede yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'in isteği üzerine Türkiye'nin onayladığı tarih takasını Erzurum'un en iyi şekilde yerine getireceğini ifade ederek, "Saraybosna ile Doğu Saraybosna 2019'da düzenlenecek EYOF'la kış sporları adına haritadaki yerine kavuşacağına inanıyorum" dedi.

Samardzija, ev sahipliği değişikliğinin kabul edilmesi sebebiyle duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Geçen sene yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgemizde çok fazla hasar meydana geldi ve 2017 yılının yaklaşmasıyla bu organizasyona gerektiği gibi hazırlık yapamayacağımızı fark ettik" diye konuştu.

Komsic de iki ülke arasında gelişen işbirliğinin yeni projelerle daha da güçlenmesi yönünde temennisini dile getirerek, "Geçen ay bulunduğum Ankara ziyareti sırasında, Saraybosna'da hiç olmayan ve bölgenin en büyük parkı olacak "Dostluk Parkı'nın" yapılması noktasında istişarede bulunduk" dedi.

Avdic ise şehir olarak büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, "Erzurum'da yapılacak EYOF'a biz de gideceğiz. Erzurum Belediyesi'ne buradan teşekkürlerimi sunmak isterim" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay da, "Böyle bir şeyi ancak ve ancak dostlar birbirine yapar. Bu da iki ülke arasındaki en güzel dostluk örneğidir" diye konuştu.

Haber Ara