Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bosna Hersek'te toplu sünnet şöleni

Bosna Hersek'te toplu sünnet şöleni

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 18:50:57

Bosna Hersek'te toplu sünnet şöleni
Bosna Hersek'in batısındaki Srebrenica şehrinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde, Bosnalı 93 çocuk sünnet edildi.

İzmirli Boşnaklar Derneği tarafından Balkan Kadınları Derneği ile Eğitim Derneği işbirliğinde Srebrenica'daki Kültür Merkezi'nde düzenlenen şölene, Türkiye'den gelen davetlilerin yanı sıra sünnet olan çocukların aileleri ve misafirler katıldı. Törende sünnet çocukları geleneksel kıyafetler giyerken, çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, burada yaptığı konuşmada, sünnet şöleniyle Srebrenica ve etrafında yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan ailelere yardımcı olmak istediklerini ifade ederek, "Bu tarz projelerle iki ülke arasındaki kardeş ve dostluk bağlarını güçlendiriyoruz. Dedem de 90 yıl önce bu topraklardan Türkiye'ye göç etmişti." dedi.

Srebrenica'nın Türkiye için özel bir anlamı olduğunu anımsatan Yavuz, Balkanlarda yaptıkları projelere devam edeceklerini belirtti.

Balkan Kadınları Derneği Başkanı Hayriye Kosova da sünnet şöleninin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, "Yapılan her proje bir yenisini beraberinde getirir. Elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız." diye konuştu.

Mediha Avdic ise oğlunun sünnet edildiğini söyleyerek, "Bizim için çok anlamlı bir etkinlik. Çalışmıyorum, sigortam da yok, bu nedenle organizasyonu yapan herkese yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


Haber Ara