Dolar

32,5310

Euro

34,8993

Altın

2.438,56

Bist

9.716,77

Boris Johnson'a soruldu: Türkiye'den özür dileyecek misiniz?

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli bir şiir kaleme alan Johnson'a özür dileyip dilemeyeceği soruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 12:50:05

Boris Johnson'a soruldu: Türkiye'den özür dileyecek misiniz?

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

Burada Johnson'a İngiliz Financial Times gazetesinin muhabiri Laura Pitel tarafından bir soru soruldu.

Muhabir "4 ay önce dile getirdiğiniz Türkiye ile ilgili sözlerinizden dolayı özür dileyecek misiniz?" dedi.

Johnson şöyle cevap verdi:

Bu hiçbir şekilde detaylı konuşmalarımızda dile getirilmedi. Son derece faydalı görüşmeler yaptık. Türkiye'de, Ankara'da, İstanbul'da bir araya geldiğim insanlar Birleşik Krallık'ın burada olmasının bir taahhüt olduğunun farkında. Birleşik Krallık aslında Türkiye'nin demokrasinin kurulmasında ne kadar merkezi olduğunun farkında ve aslında şaşırdım, hiçbir şekilde dile getirilmedi bu. Ta ki sen bunu dile getirene kadar.

NE OLMUŞTU?

İngiltere'de yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, geçen aylarda “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içerikli şiir yarışması” düzenlemiş, yarışmayı Boris Johnson kazanmıştı. Murray, Johnson'ın şiirine de, derginin internet sitesindeki blog yazısında yer vermişti. Murray söz konusu şiir için Johnson'a 1000 Sterlin verileceğini de duyurmuştu. Boris Johnson, Almanya'da Erdoğan'a hakaret eden program yapan Böhmermann'a da şiirinde göndermede bulunmuştu.

 

Haber Ara