Dolar

32,3158

Euro

35,1071

Altın

2.292,41

Bist

9.049,80

Bolu Valiliği'inden IŞİD yalanlaması

Bolu Valiliğinden, bazı basın organlarında yer alan 'IŞİD burada mı eğitiliyor?' başlıklı haberlere ilişkin açıklamada bulunuldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-27 19:10:17

Bolu Valiliği'inden IŞİD yalanlaması

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberlerde merkez ilçeye bağlı Kızılağıl köyü sınırları içerisinde bulunan ve "At Yaylası" olarak bilinen mevkideki ormanlık alanda çekildiği belirtilen bir fotoğrafın kullanıldığı anımsatılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu alanın kimlere ait olduğu ve ne amaçla kullanıldığı bilinmiyor. Ulusal yayın yapan bir gazetenin köşe yazarının yazısındaki yorumdan yola çıkılarak, 'bu yorumda bahsi geçen eğitim alanı burası mı?' olduğu yönünde iddialara yer veriliyor. Haberlerde bahsi geçen ve fotoğrafı yayınlanan arazi, Kızılağıl köyü 775 sayılı parselde kayıtlı ve özel mülkiyete tabi bir alan olup, arazi üzerinde İl Özel İdaresi tarafından 12 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen yapı ruhsatına istinaden inşaat çalışması devam etmektedir. Söz konusu alan içerisinde halihazırda konut ya da barınma amaçlı olarak kullanılan herhangi bir yapı bulunmuyor."

Bolu sınırları içerisinde terör örgütlerince gerçekleştirilmesi ihtimal dahilinde bulunan faaliyetlere karşı Valilikçe her türlü tedbirin alınmakta olduğu vurgulanarak, vatandaşların huzurunu temin etmeye yönelik gerekli çalışmaların titizlikle yürütüldüğü kaydedildi.

Haber Ara