Dolar

32,5154

Euro

34,7314

Altın

2.487,30

Bist

9.524,59

Bölge halkı barıştan yana

Diyarbakır kanaat önderlerinden Tayyip Elçi, “40 yıldır bölgede muzdariptik. Huzur ve barışın gelmesini istiyoruz. Vatandaş, birkaç yıldır sağlanan barış ve huzur ortamının kaybedilmesinden tedirgin” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 11:26:15

Bölge halkı barıştan yana

Yeni Şafak gazetesinden Kübra Kara'nın haberine göre, Doğu ve Güneydoğu'daki kanaat önderleri, PKK'nın halk üzerinde baskıyı arttırdığını belirtirken, barış sürecinin bölgeye huzur getirdiğini söyledi.

HALK KENDİSİNİ GÜVENDE HİSSETMELİ

Batman'dan Molla Beşir Şimşek, çözüm sürecini sabote eden PKK'nın, özellikle 6-8 Ekim Kobani olaylarından sonra eylemlerini artırdığını belirtti. Şimşek, “Halk yıllardır savaşmaktan bıkmış, mağdur olmuştu. Huzuru, güvenliği, çoluğunu çocuğunu kaybetti. Akan kan durmalıydı ve bu ülkenin de menfaatineydi. O yüzden çözüm sürecini biz de destekledik. Ancak son zamanlarda PKK tamamen azdı. 6-8 Ekim olaylarında bunu net bir şekilde gördük. Cizre'de uzun süre ateş devam etti, hendekler kazıldı. Birçok ilde PKK mahkeme kurdu. Şehrin içerisi eğitilmiş militanlarla dolduruldu. PKK, halka baskısını artırdıkça artırdı. Korucular bile tedirgin hale geldi. Halk kendisini güvenli hissetmeli, barış sürecine evet diyoruz ancak halkın güvenliği sağlanmalı, insani ve İslami şartlar sağlanacak şekilde haklar verilmeli” ifadelerini kullandı.

GEÇ BİLE KALINDI

Şanlıurfa'daki kanaat önderlerinden Mehmet Bakay hükümetin çözüm süreciyle bir adım attığını ancak karşı taraftan beklenilen adımı gelmediğini belirterek “Şehit haberleri son 10 günde gelmeye başladı. Şehit haberlerinin gelmesiyle, canımız yanıyor. Urfa'da teröre karşı çok büyük bir tepki var. Şu anda terörle mücadele etkin bir şekilde devam ediyor, hatta geç bile kalındı. PKK halkı tamamen baskı altına aldı. Ne bir katkı sundular, ne de barış adına bir adım attılar. Devlet bizim için baba, evlat gibidir insan evladına kıyabilir mi? Devlet büyük bir ailedir Türkiye terörle anılmamalı. Halk bunu kabul edemiyor. Türkiye hepimizin” şeklinde konuştu.

PKK FARKLI, HALKIN TALEPLERİ FARKLI

Diyarbakır Kanaat Önderi Tayyip Elçi ise, “Çözüm sürecinde bir konuyu ayırt etmek lazım. PKK konusu farklı, halkın istediği talepler farklı. Barış süreci her halükarda devam etmeli. Bölgede kan ve gözyaşı istemiyoruz. 40 yıldır bölgede muzdariptik. Huzur ve barışın gelmesini istiyoruz. Baskıları tasvip etmiyoruz. Vatandaş, birkaç yıldır sağlanan barış ve huzur ortamının kaybedilmesinden tedirgin. Daha da huzurlu olmasını istiyoruz” dedi.

Süreç aklıselim devam etmeli 

Muş kanaat önderi Molla Abdullah Güler barış sürecinin devam etmesini ancak aklıselim olunması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Bölgede huzur çok önemli. Şehit haberleri gelmeye başladı, halk polisimize, askerimize doğrultan silahları lanetliyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durum, istikrar iyi durumda ve hizmet olarak Doğu'ya çok güzel yatırımlar yapıldı. Barış devam etmeli, halkın isteği böyle.”

Haber Ara