Dolar

32,5119

Euro

34,9385

Altın

2.439,53

Bist

9.716,77

BM Suriyeli mültecileri ölüme yolluyor

Ürdün’deki mülteci kampından savaşın devam etmekte olduğu ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısı her geçen gün artıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 23:53:10

BM Suriyeli mültecileri ölüme yolluyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Ürdün'deki mülteci kamplarına yapılan yardımların kesilmesinden dolayı ölümle karşı karşıya kalan Suriyeli mülteciler savaşın devam etmesine rağmen ülkelerine dönmeyi seçiyor.

Ürdün'den Suriye'ye dönen mültecilerin sayısı Ağustos ayında 4 bin iken, bu sayı Eylül'de 8 bine çıktı ki bu sayının artmasındaki en önemli etken yiyecek yardımında yaşanan ani düşüş. Hali hazırda 229 bin kişinin Ürdün'de yokluk içinde yaşadığı belirtilmekte.

Norveç Mülteci Konseyi Ürdün sorumlusu Catherine Osborn “Ürdün'deki Suriyeli mültecilerin durumu giderek daha tehlikeli bir hal alıyor, insani yardımlardaki kesintiler ve temel hizmetlere ulaşma sıkıntısı bundaki en önemli etken” açıklamasında bulundu.

Osborn'a göre Ürdün nüfusunun %10'undan fazlası Suriyeli mültecilerden oluşuyor. Ürdün'ün mültecilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası desteğe ihtiyacı olduğu belirtildi.

Ürdün'deki Suriyeli mültecilerin %86'sının barınaklarda kaldığını söyleyen Osborn “Ne başlarını sokabilecekleri bir çatıları ne de sofraya koyabilecekleri yiyecekleri var” dedi.

Norveçli sivil toplum örgütünün yayınladığı rapora göre Suriye'nin komşu ülkelerindeki yardım kuruluşlarının BM ve kuruluşlardan mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli olan yardımların ancak yarısından azısını alabiliyor.

BM ve uluslararası yardım kuruluşları yardımlardaki bu kesinti ile mültecileri Esed'in kucağına itti. Böylelikle savaşın yoğun bir biçimde devam ettiği ülkede çok daha ağır kayıpların yaşanması da kaçınılmaz hale gelmekte.

 

Haber Ara