Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

BM Libya Özel Temsilcisi Kobler Mısır'da

BM Libya Özel Temsilcisi Kobler Mısır'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 23:39:28

BM Libya Özel Temsilcisi Kobler Mısır'da
Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Martin Kobler, Mısır ziyareti kapsamında, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile bir araya geldi.

Başkent Kahire'de yapılan görüşmede, Libya'daki son gelişmeler ile ülkede ulusal uzlaşı hükümetinin kurulmasıyla ilgili Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan anlaşmanın uygulanabilirliğinin ele alındığı kaydedildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, basın toplantısında, Kobler'in, görüşmede, göreve geldiğinden bu yana Libya'daki taraflarla yaptığı görüşmeler ile bu alanda nasıl hareket edilmesi gerektiğine dair düşüncelerini aktardığını söyledi.

Zeyd, Şükri'nin de Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin (MGK), gerçekleştirilen müzakereler sonucu imzalanan Suheyrat Anlaşması'na bağlı kalmasının önemine vurgu yaptığını bildirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, 4 Kasım'da Alman diplomat Martin Kobler'i Libya Özel Temsilcisi olarak görevlendirmişti.

Leon, 9 Ekim'de Libya'daki taraflara, ulusal uzlaşı hükümeti ile başbakan, 5 başbakan yardımcısı ve 3 üst düzey bakandan oluşan bir yürütme kurulu kurulmasını önermişti. Öneri, çatışan taraflarca henüz kabul edilmedi.

Haber Ara