Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

BM, destek istedi

Birlişmeş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban, dünya parlamenterlerinden BM'nin 'sürdürülebilir kalkınma' ajandasına destek istediğini belirtti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 04:48:54

BM, destek istedi

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM'ye üye 193 ülkeden parlamenter ve parlamento başkanlarının katıldığı, bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Parlamento Başkanları Dünya Konferansı" açılış oturumunda bir konuşma yaptı.

Konuşmasında dünya parlamento başkanları ve parlamenterlerinden BM'nin yeni sürdürülebilir kalkınma ajandasına yardımcı olmalarını isteyen Genel Sekreter, "istediğimiz geleceği oluşturmada sivil toplumun eşit ortaklar olduğundan emin olmak zorundayız" dedi.

Ban, dünya genelinde sürdürülebilir kalkınma, insan hakları, barış ve güvenliği desteklemek konusunda ortak mücadele verilmesinin gereğine değinirken, BM'nin yeni ajandasının temelini oluşturan 17 tane Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi'nin (SKH) insan merkezli ve gezegene duyarlı olduğunu belirtti.

SKH, yoksulluğun ve açlığın son erdirilmesi ve herkese onurlu bir yaşam oluşturulması konusunda bir yol haritası için bir eylem planı sunuyor.

TÜRKİYE ADINA AK PARTİ'Lİ BOSTANCI KONUŞACAK

BM Genel Kurul Başkanı Sam Kutesa ise yeni evrensel iklim değişimi anlaşmasına doğru çalışmaların devam ederken, çevrenin korunmasında parlamenterlerin çabasının hayati olduğunu söyledi. Kutesa parlamenterlerin cesur kararlarının gezegenin gelecek nesiller için korunmasına katkı sağlayacağını da kaydetti.

2 Eylül'e kadar sürecek konferansa Türkiye adına TBMM Başkanvekili AK Parti Milletvekili Naci Bostancı da katılarak, parlamenterlere salonda bir konuşma yapacak.

Haber Ara