Dolar

32,3842

Euro

35,0000

Altın

2.322,28

Bist

9.079,97

'Bizler gelir geçeriz ama akıllarda Türkiye kalır'

Dizi ve sinema oyuncusu Murat Yıldırım, Türk dizilerinin Arap dünyasında gördüğü ilginin Türkiye adına mükemmel bir durum olduğunu belirterek, 'Bizler gelir geçeriz ama akıllarda Türkiye kalır.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 20:51:54

'Bizler gelir geçeriz ama akıllarda Türkiye kalır'

Dizi ve sinema oyuncusu Murat Yıldırım, Arap dünyasındaki başarılı sanatçılara verilen Murex D'or 2016 Ödül Töreni için geldiği Lübnan'da AA muhabirine konuştu.

Yıldıırm, Türk dizilerinin Arap dünyasında gördüğü ilginin Türkiye adına mükemmel bir durum olduğunu belirterek, "Bizler gelir geçeriz ama akıllarda Türkiye kalır. Bir ülkenin tanıtımında filmler ve diziler son derece önemli" dedi.

Arap coğrafyasında Türk dizilerine olan ilginin her geçen gün artmasına dair Yıldırım, "Arap dünyasında Türk dizilerinin bu kadar sevilmesi, Türkiye adına mükemmel bir durum. Bizler gelir geçeriz ama akıllarda Türkiye kalır. Çocukluğumuzda seyrettiğimiz Amerikan filmlerinin hikayesini de oyuncularını da hatırlamıyoruz şu anda ama ABD'nin bütün şehirlerini biz filmlerden öğrendik. Bir ülkenin tanıtımında filmler ve diziler son derece önemli" diye konuştu.

Yaptıkları işlerde insanlara, sevgiye ve yaşamlarındaki ayrıntılara dair bir şeyler vermeye çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, bu konudaki bir anısını ise şu şekilde paylaştı:

"Gürcistan'da 72 yaşındaki bir teyze benimle Türkçe konuştu ve dilimizi dizilerden öğrendiğini söyledi. Birçok insan Türkçeye merak salmış, bu çok güzel. Ayrıca, bana oğluyla konuşmadığını ancak bizim Aşk ve Ceza'daki anne-oğul sahnemizi görünce oğlunu arayıp barıştıklarını söyledi. Dizileri bu nedenle çok önemli buluyorum. Yaptığımız her işte insanlara bir şeyler verebilmeliyiz."

Türkiye'nin, tarihinde en çok reklamının yapıldığı bir dönemde olduğuna dikkati çeken Yıldırım, Türk dizilerinin de farklı coğrafyalarda sevilme nedeninin "insanların ortak duygularını en güzel şekilde yansıtabilmesi" olduğunu söyledi.

"Türkiye'de başarılı olan dizi başka ülkelerde de sevilir" diyen oyuncu Yıldırım, senaristlerin de çoğu zaman geniş bir coğrafyayı göz önünde bulundurarak hikayelerini kaleme aldığını dile getirdi.

Yıldırım ayrıca başkent Beyrut'un kendisi için manevi değeri bulunduğunu artık sık sık burayı ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara