Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Bitişik el tercihe bırakıldı

İlkokul birinci sınıfta zorunlu olan 'bitişik el yazısı', öğretmenlerin tercihine bırakıldı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, 'Öğretmenimiz yeni öğretim yılında, 'dik temel yazı' ya da 'bitişik el yazısı', hangisi ile eğitim vermek istiyorsa talebini bildirecek biz de ilgili malzemeleri okula göndereceğiz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-22 08:41:39

Bitişik el tercihe bırakıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul birinci sınıflarda ilk okuma yazma derslerinde 'bitişik el yazısı' öğretme zorunluluğunu kaldırarak bu tercihi öğretmenlere bıraktı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, bir iki haftaya kadar öğretmenlerden ilk okuma yazma eğitimine ilişkin tercihlerini alacaklarını belirtti. Durmuş, bitişik el yazısı ya da dik temel yazı tercihleriyle ilgili malzemelerin öğretmenlere gönderileceğini açıkladı.

YENİ MÜFREDATI BAKAN YILMAZ AÇIKLAYACAK

Durmuş, daha önce ilk okuma yazma derslerine sadece "bitişik eğik el yazısı" ile başladıklarını hatırlatarak, "Öğrenciler artık dik temel yazıyla da eğitim görebilir olacaklar. Yakın bir zamanda, bir iki haftaya kadar okullarımızdan öğretmenlerimizin tercihlerini talep edeceğiz. Buna göre, eğer öğretmenimiz 2017-2018 eğitim öğretim yılında dik temel yazı ile ilk okuma yazma öğretimini vermek istiyorsa ilgili malzemelerini göndereceğiz. Veya öğretmenimiz bitişik el yazısı ile okuma yazmayı öğretmeyi talep ediyorsa, o meslektaşımıza da bitişik eğik el yazı malzemelerini göndermiş olacağız. Yani burada yazıda bir demokratikleşme yapıyoruz, meslektaşımıza bir seçim hakkı getiriyoruz. Durmuş, yeni müfredatın Bakan İsmet Yılmaz tarafından Ramazan Bayramı'nın ardından kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara