Dolar

32,5145

Euro

34,5700

Altın

2.490,34

Bist

9.548,09

Bişkek'te Kırgızistan-Türkmenistan İş Forumu düzenlendi

Bişkek'te Kırgızistan-Türkmenistan İş Forumu düzenlendi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-04 12:08:32

Bişkek'te Kırgızistan-Türkmenistan İş Forumu düzenlendi
Kırgız ve Türkmen işadamları, Kırgızistan Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen İş Forumu'nda bir araya geldi.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un yarın Kırgızistan'a yapacağı resmi ziyaretin arifesinde Kırgızistan-Türkmenistan İş Forumu düzenlendi.

Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Valeriy Dil, forumda yaptığı konuşmada, Kırgızistan ve Türkmenistan'ın ikili iş birliğinin geliştirilmesi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Dil, Kırgızistan'ın bağımsızlık tarihinde Türkmenistan'la bir iş forumunda ilk kez bir araya gelmesine büyük önem atfettiğini dile getirdi.

İki ülke arasındaki mevcut ticaret hacminin olanaklara cevap vermediğini belirten Dil, bu iş forumunun ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ivme kazandıracağına inandığını kaydetti.

Kırgızistan'ın yatırım konularının ele alındığı iş forumuna Türkmenistan'dan Devlet Mal ve Hammadde Borsası ve Türkmen İhracat Devlet Kurumu yetkilileri ile eczacılık, pamuk, inşaat, tekstil, gıda, plastik, petrol, enerji, şekerleme ve demiryolu sektörlerinin yöneticileri ve temsilcileri katıldı. İş forumunun ardından Türkmen işadamlarına Bişkek Ekonomik Serbest Bölgesi gezdirildi.

Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in daveti üzerine yarın Bişkek'e resmi ziyaret için gelecek olan Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov'un temasları çerçevesinde iki ülke arasında eğitim, bilim, kültür ve tarım alanlarında anlaşmaların imzalanması planlanıyor.

Haber Ara