Dolar

32,5676

Euro

34,7057

Altın

2.410,90

Bist

9.645,02

Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward, İstanbul'da

Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward, İstanbul'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 17:51:21

Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward, İstanbul'da
Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward, "Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı" kapsamında Tarabya İngiliz Okulları'nı ziyaret etti.

Sarıyer'deki okulda kurum yöneticileri ve öğrenciler tarafından karşılanan Prens Edward, derslikleri ve sosyal alanları gezdi.

Ziyaret esnasında Prens Edward, eğitime katkılarından dolayı Tarabya İngiliz Okulları Okul Müdürü Janet Williams İpek ile Tarabya İngiliz Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gültekin'e teşekkür plaketi verdi. Prens Edward, Tarabya İngiliz Okulları bünyesinde bulunan Yeniköy İlkokulu'nun da açılışını yaptı.

Ziyarette konuşan Prens Edward, Ankara'daki terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bu olay neden hep birlikte dayanışma içerisinde olmamız gerektiğini hatırlatıyor" dedi.

Prens Edward, "Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı" kapsamında gençlere yardım eden tüm ödül liderlerine teşekkür etti.

- "Gençleri cesaretlendirmek istiyoruz"

Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın ise Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı aracılığıyla "Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı"nı 1999'dan beri uyguladıklarını söyledi.

Türkiye'deki genç potansiyelini fark eden Prens Edward'ın bu kapsamda ülkede bulunduğunu belirten Akın, programla şu ana kadar 12 bin gence ulaştıklarını kaydetti.

Akın, ödül programının tamamen gönüllülük esasına dayandığına işaret ederek, "Şu anda 14 ilde 60 okulda okulda uyguladığımız ödül, sokak çocuklarından kimsesiz çocuklara, özel okullardan devlet okullarına kadar uygulanmaktadır. 14-24 yaş şartı haricinde de herhangi bir özellik aranmamaktadır. Bütün gençleri cesaretlendirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ara