Dolar

32,5421

Euro

34,8988

Altın

2.426,08

Bist

9.645,02

Bir kere daha 'ABD askeri ve YPG arması' aynı karede!

ABD askeri ve YPG arması bri kez dah aynı kredeydi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 19:19:39

Bir kere daha 'ABD askeri ve YPG arması' aynı karede!

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Önceki günlerde Fransız Haber Ajansı AFP tarafından yayınlanan YPG armalı ABD askeri fotoğrafları sonrası bir kez daha ABD bayrağı ve YPG yazısının aynı karede olduğu bir fotoğraf yayınlandı.

İngiliz Haber Ajansı Reuters, yine Rakka operasyonunda bir ABD askerinin fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta, elinde ABD bayrağı bulunan bir ABD askerinin göğsünde "YPG" yazısı bulunuyor.

abd-askeri-1 (1)

YPG ARMALARI SÖKÜLECEK

IŞİD'e karşı yürütülen operasyonun sözcüsü Albay Steve Warren ise askerlere üniformalarındaki YPG armasını sökme emri verildiğini söylemişti.

Warren, “YPG armalarını taşımaları yetkileri dahilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askeri ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik” diye konuşmuştu.

TÜRKİYE'DEN TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD özel kuvvet askerlerinin YPG armalı üniformalar giymelerine, “Müttefikimiz olan bir ülkenin YPG arması kullanması kabul edilemez. Bu çifte standarttır, iki yüzlülüktür” ifadesiyle tepki göstermişti.

ERDOĞAN'DAN KINAMA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, ABD'nin YPG ve PYD'ye verdiği desteği kınadığı söylemişti.

HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ

 

 

Haber Ara