Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Bir işçinin hayatına mal olan göçük kamerada

Mersin'de kapalı yüzme havuzu inşaatında meydana gelen ve 17 yaşındaki bir işçinin ölümü, bir işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan göçük, güvenlik kam

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 10:22:04

Bir işçinin hayatına mal olan göçük kamerada
Mersin'de kapalı yüzme havuzu inşaatında meydana gelen ve 17 yaşındaki bir işçinin ölümü, bir işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan göçük, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Görüntülerde, inşaattaki üçüncü bir işçinin ise harç dökülen aracın hortumuna tutunarak son anda kurtulduğu görülüyor.

TABLİYEDEKİ 3. İŞÇİ HORTUMA TUTUNARAK KURTULUYOR

Edinilen bilgiye göre, 26 Mayıs tarihinde merkez Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi'ndeki bir inşaatın kapalı yüzme havuzu inşasında meydana gelen ve 1 kişinin ölümü, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan göçükle ilgili soruşturma sürerken, göçük anına ilişkin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Olay yerine yakın bir sitenin güvenlik kameralarınca kaydedilen görüntülere göre, kapalı yüzme havuzu inşasında çalışan Muhittin Durmaz ve Selman Mertaslan adlı 2 işçi, beton dökme işlemi sırasında tabliyenin çökmesiyle birlikte beton ve harç yığınlarının altında kalıyor. Yanlarında bulunan diğer işçi ise harç dökülen aracın hortumuna tutunarak son anda kurtuluyor.

Kazanın ardından olay yerine itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edilmiş, ekiplerin yoğun çalışmalarıyla göçükten işçi Muhittin Durmaz (35) yaralı olarak kurtarılırken, 17 yaşındaki Selman Mertaslan'ın ise cansız bedenine ulaşılmıştı.

"İHMAL OLDUĞU AÇIK"

Bu arada konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, göçüğün teknik bir hatadan kaynaklandığı belirterek, "Olay bir teknik hata. Orada zannediyorum o işin denetçileri tam bir denetim yapmadıkları için ya da işi ciddiye almadıkları için böyle bir olayla karşılaşıldı. Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti, bir vatandaşımız da yaralandı" dedi.

Yapı denetiminin belediyelerden alınmasının doğurduğu sonuçlara dikkat çeken Kocamaz, bu tür olayların artmasını, denetim yetkisinin belediyelerden alınmasına bağladı. İnşaatın firma yetkilisinin olay yerine gelmediğine de dikkat çeken Kocamaz, şöyle devam etti:

"Henüz firma yetkilisiyle görüşmedik ama oradaki edindiğimiz intiba bir ihmal olduğunu da açıkça gösteriyor. İşçi arkadaşlarımız yeni dökülen betonun üzerinde düzeltme yaparken zaten bu hadise gerçekleşmiş. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum."

İNŞAAT MÜHÜRLENDİ

Öte yandan, Yenişehir Belediyesi, Eğriçam Mahallesi'nde kapalı yüzme havuzu inşaatında meydana gelen göçük nedeniyle inşaatın mühürlendiğini açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "İlgili müteahhit, belediyemiz tarafından onaylanan açık yüzme havuzunu ruhsatsız olarak kapalı yüzme havuzuna dönüştürülmesi teşebbüsü esnasında tabliyenin çökmesiyle ölümlü kaza olmuştur. Belediyemiz teknik elemanlarınca yapılan incelemede ruhsatsız olarak yapımına teşebbüs edilen çökme, kalıp ve işçilik hatasından oluşmuştur. Belediyemiz tarafından ilgili parsel üzerindeki tüm faaliyetler durdurularak inşaat mühürlenmiştir" denildi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara