Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

'Bir ay içinde hükümet kurulmuş olur'

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 'Herhangi bir istikrarsızlığa vesile olmadan yaklaşık bir ayı geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki bir ay içinde de bu millete hizmet edecek hükümet kurulmuş olur' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-04 17:49:02

'Bir ay içinde hükümet kurulmuş olur'

Müezzinoğlu, kentteki bir otelde gerçekleştirilen 750 yatak kapasiteli Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi ile 75 yatak kapasiteli Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nin protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, böyle bir yatırımda katkısının bulunmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

Bakan Müezzinoğlu, "Süreç, göz hastanesi, kadın doğum hastanesi ve çocuk hastanesi olmaktan çıktı. Bu hastaneler artık birbiriyle entegre. Bir göz ameliyatında kalp yetmezliği olan bir hastanın göz hastanesinde tedavi olabilme şansı entegre hastanedeki gibi olmaz. Dolayısıyla artık sağlıkta birliktelik ve entegre yönetime ihtiyaç var" diye konuştu.

Çekirge semtinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olan 100 dönümlük arazinin Sağlık Bakanlığı'na devredildiğini bildiren Müezzinoğlu, protokolle buraya 750 yataklı hastane yapılacağını ve kentteki sağlık hizmetlerinde yaşanan gecikmeyi çok hızlı bir şekilde gidereceklerini vurguladı.

Yaklaşık 230 milyon liraya mal olacak hastanenin 50 milyon lirasının Celal Sönmez tarafından karşılanacağını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"50 milyon lira yardımı 1-2 yıl içinde sağlamak kolay değildir hele hele bu koşullarda. Seçimlerden yeni çıkmış Türkiye'de hükümeti kurma süreçleri var. 'Hükümet kurulacak, kurulamayacak, erken seçim olacak olmayacak'  bunların tartışıldığı dönemde Türkiye'nin iş adamlarının kazandığı özgüven bu imzayı attırabilecek noktaysa bu durum ülkenin yönetimi adına önemli bir avantajdır. Herhangi bir istikrarsızlığa vesile olmadan yaklaşık bir ayı geçiriyoruz. İnşallah önümüzdeki bir ay içinde de bu millete hizmet edecek hükümet kurulmuş olur. Meclis Başkanı seçildi. Toplum hizmet, hastalar şifa bekliyor. Bizim gecikerek birilerine bedel ödetmeye hakkımız yok."

Gürsu ilçesine 75 yataklı hastane

Müezzinoğlu, daha sonra Rönesans Holding AŞ. tarafından yapılacak 75 yatak kapasiteli Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi'nin protokol imza töreninde de hastaneye silahlı saldırı sonucu Mayıs ayında hayatını kaybeden Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın adının verileceğini açıkladı. 

Acıları paylaşarak milletin mutluluğunu artıracak vesileler üretmeye çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, "Rahmetli Cüneyt kardeşimizin adını çok daha güçlü bir şekilde yaşatacağız. Hizmet ettiği ilçede şifa merkezi olacak hastanede adının daha güçlü yaşamasına vesile olacağız. Devletin protokolüyle işi 2 yıla uzatmak istemedik ve hayırsevere bu işi en kısada sürede bitirmesini talep ettik. Hastaneyi Cüneyt kardeşimizin ölüm yıl dönümünde açmayı diliyoruz. O dinamikleri Rönesans Holding'ten bekliyoruz" diye konuştu.

Haber Ara