Dolar

32,4926

Euro

34,7577

Altın

2.491,06

Bist

9.514,52

Bingazi'de 4 Amerikalının öldürülmesi

Bingazi'de 4 Amerikalının öldürülmesi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 23:08:17

Bingazi'de 4 Amerikalının öldürülmesi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Libya'nın Bingazi'de 4 Amerikalının ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından ülke dışında çalışan görevlilerinin güvenliğini daha iyi sağlamak için çalışmaları artırdıklarını söyledi.

Toner günlük basın toplantısında, ABD Temsilciler Meclisinde Bingazi saldırısını araştırmak için kurulan komisyonun hazırladığı raporda Obama yönetimi ile dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a yönelik suçlamalara ilişkin soruları cevapladı.

Toner, Bingazi saldırısından önemli dersler aldıklarını ve raporun hazırlanmasına Dışişleri Bakanlığı olarak destek verdiklerini ifade ederek, "Bu hikayenin insani sebeplere dayandığını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekir" dedi.

Toner, Bingazi saldırısından sonra yapılan araştırmalar dahilinde güvenliğin daha iyi sağlanması için kendilerine sunulan önerilerin bir çoğunu yerine getirdiklerini söyledi.

Yurt dışındaki ABD çalışanlarına ve büyükelçiliklere yönelik muhtemel saldırılara karşı tedbirlerini artırdıklarını belirten Toner, "2012 yılından itibaren çok önemli değişimler yaptık. Ulusal güvenlik misyonumuzu devam ettirmekle birlikte çalışanlarımızın bu süreçte alacağı riskleri azaltıyoruz." şeklide konuştu.

Toner ayrıca, ABD adına Libya'da diplomatik bir merkezin olmasının önemine vurgu yaparak, yaşanan iç savaşta ABD'nin Libya'da böyle bir temsiliyetinin olmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Haber Ara