Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

Binali Yıldırım'dan Aşık Veysel mesajı

Başbakan Yıldırım, 'Aşık Veysel, Anadolu halk ozanları geleneğinin yakın tarihimizdeki en önemli temsilcilerinden biriydi' açıklamasında bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-25 23:49:27

Binali Yıldırım'dan Aşık Veysel mesajı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Başbakan Binali Yıldırım, "Aşık Veysel, Anadolu halk ozanları geleneğinin yakın tarihimizdeki en önemli temsilcilerinden biriydi. O aynı zamanda Anadolu'da birlik ve beraberliğin tesisi için gayret gösteren bir kanaat önderiydi." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım, Aşık Veysel'in doğumun 122'nci yılı dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

Aşık Veysel'in, Anadolu halk ozanları geleneğinin yakın tarihteki en önemli temsilcilerinden biri olduğunu vurgulayan Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Şiirlerinde, sevgiyi, saygıyı, iyiliği, dürüstlüğü, affediciliği ve çalışkanlığı öğütleyerek geniş kitleleri etkilemiş ve kendisine hayran kılmıştı. O aynı zamanda Anadolu'da birlik ve beraberliğin tesisi için gayret gösteren bir kanaat önderiydi. Milletimizin sahip olduğu bütün güzelliklerini şiirlerinde dile getirerek, gönüllerde taht kuran değerli ozanımız Aşık Veysel'in doğumunun 122. yıl dönümünde kendisini bir kez daha rahmetle yad ediyoruz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara