Dolar

32,3787

Euro

35,0516

Altın

2.326,54

Bist

9.076,20

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 14:39:24

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, hazırlıklarını yaptıkları "Üretim Reform Paketi"nin amacının üretimin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, İzmir için özel ve uluslararası projeler yapmak istediklerini belirtti.

İcraatçı ve reformcu bir hükümet olarak görev yaptıklarını anlatan Faruk Özlü, İzmir'e yakışanın da "Orta ve yüksek teknoloji ürünler" üretmek olduğunu da vurguladı.

Mevcut sanayinin dijitale dönüşümü konusunda çalıştıklarını kaydeden Bakan Özlü, bu devrimin "Akıllı fabrikalar" anlamına geldiğini, konuyla ilgili bir platform oluşturduklarını, bakanlık koordinasyonundaki bu platformda TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD gibi kurumların görev üstlenerek, bir eylem planı hazırlayacağını bildirdi.

Dönüşüm programını sanayicilerle hayata geçireceklerini ifade eden Faruk Özlü, siber fiziki sistemlerin bileşimine yönelik hazırlıkta, EBSO'nun çalışmalarını da dinlemek istediklerini aktardı.

"Üretim Reform Paketi" adı altında bir kanun tasarısı hazırladıklarını, amaçlarının üretimin önündeki problemleri kaldırmak olduğunu bildiren Bakan Özlü, yasa tasarısını hazırlayıp, ekim ya da kasım ayı gibi TBMM'ye sevk etmeyi amaçladıklarını açıkladı.

Tarıma uygun olmayan alanlara ilişkin çalışma yapacaklarını da kaydeden Faruk Özlü, "Sanayicilerin kazmayı vurup temel atması için çalışıyoruz. İlk taslağı hazırlıyoruz, görüşlerinizi alacağız. Önce komisyona ardından da Meclis'e gelecek." dedi.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da Bakan Özlü'ye çalışmaları hakkında bilgi vererek, sektörel taleplerini iletti.

Yorgancılar, Bakan Özlü'ye ziyareti anısına bir teşekkür plaketi sundu.







VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara