Dolar

32,3781

Euro

35,0346

Altın

2.326,48

Bist

9.142,40

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 23:03:51

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılma kararına ilişkin, "İngiltere Başbakanı Sayın David Cameron, sen Türkiye'nin AB'ye ne zaman gireceğine kafa yoracağına İngiltere'nin AB'de kalması için ne yapmanız gerektiğine kafa yorsaydın, belki bugün sonuçlar çok farklı olurdu. Bunu yapsaydın belki bugün istifa etmek zorunda kalmazdın." dedi.

AK Parti Düzce İl Teşkilatı tarafından Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen iftar programına katılan Özlü, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, kurulduğu 2001 yılından itibaren ülkenin umudu olduğunu söyledi.

AK Parti ile birlikte Türkiye'nin hayatın her alanında geçmişle kıyaslanamayacak seviyelere ulaştığını belirten Faruk Özlü, uzun yıllar Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda çalıştığını ve Müsteşarlığa 14 yılda 30 milyar dolar kaynak aktarıldığını, yerlilik oranının ise yüzde 20'lerden yüzde 60'lara çıktığını belirtti.

AK Parti'nin Türkiye'nin yegane umudu olduğunu ifade eden Bakan Özlü, "AK Parti, sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyadaki mazlumların da umududur. Bu nedenle hepimizin üzerinde çok büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Bu partiyi gözümüz gibi koruyacağız. Bu 'AK' davaya bir leke sürülmesine asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Dünyada ve Türkiye'de oldukça zor ve karmaşık bir süreçten geçildiğini dile getiren Özlü, terörle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayarak, "Allah onlardan razı olsun, kahraman askerlerimiz, polislerimiz operasyonlara çok başarılı bir şekilde devam ediyorlar. Dün çok önemli bir kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaştı. Bu kanun değişikliğiyle, terörle mücadele eden, operasyonlarda görev alan güvenlik görevlilerimizi hukuki koruma altına aldık. Böylece operasyonların sorumluluğunu tamamiyle siyaset kurumuna devretmiş ve silahlı kuvvetler mensuplarımızı rahatlatmış olduk." ifadelerini kullandı.

- İngiltere'deki referandum

İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılma kararına da değinen Faruk Özlü, şöyle devam etti:

"Bugünlerin bir başka önemli gelişmesi de İngiltere'de yapılan referandumdur. Bu referanduma göre, 'Avrupa Birliği'nden ayrılalım' diyenler, 'Avrupa Birliği'nde kalalım' diyenlere üstünlük sağladı. Elbette İngiltere halkının demokratik tercihleri ile ilgili bir yorumda bulunmak bize düşmez. Ancak, İngiltere'deki siyasilerin bu referandum sürecinde kullandıkları söylemlerle ilgili birkaç şey söylemek gerekiyor. 'Türkiye AB'ye giremez, Türkiye AB'ye ancak 3000 yılında girer' dediler. Başta İngiltere Başbakanı Cameron olmak üzere bazı siyasetçiler sık sık böyle söylemlere başvurdular. İngiltere Başbakanı Sayın David Cameron, sen Türkiye'nin AB'ye ne zaman gireceğine kafa yoracağına İngiltere'nin AB'de kalması için ne yapmanız gerektiğine kafa yorsaydın, belki bugün sonuçlar çok farklı olurdu. Bunu yapsaydın belki bugün istifa etmek zorunda kalmazdın."

Hükumet olarak, Avrupa Birliği'nin geleceği ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktaran Bakan Özlü, Türkiye olarak gerekli adımların atılacağını söyledi.

Türkiye için aslolanın gelişmiş ülkeler standartlarını yakalamak olduğunu kaydeden Özlü, " Bizim esas hedefimiz budur. Avrupa Birliği'ne girsek de girmesek de gelişmiş ülke standartlarını yakalayacağımızdan, esas hedefimize ulaşacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadesini kullandı.

- "Hedefimiz yeni anayasa ve başkanlık sistemi"

AK Parti ile diğer siyasi partilerin farklı olduğunu savunan Faruk Özlü, şunları kaydetti:

"Diğer partiler seçimden seçime çalışırlar, AK Parti her zaman çalışır. Bizim için bir seçimin bittiği gün, diğer seçimin başladığı gündür. Seçimlerde nasıl hedefe kilitlenmiş bir halde çalıştıysak, şimdi de aynı anlayışla çalışıyoruz. Hedeflerimize kilitlenmeliyiz. Suni gündemlerin bizi hedeflerimizden saptırmasına asla izin veremeyiz. Hedefimiz Türkiye ekonomisini daha da güçlendirmektir. Hedefimiz Türkiye'yi dünyanın en önemli teknoloji merkezlerinden biri haline getirmektir. Hedefimiz terör belasına son vermektir. Hedefimiz yeni sivil ve demokratik bir anayasa yapmaktır. Hedefimiz başkanlık sistemini getirmektir."

Konuşmasının ardından İstanbul Caddesi'nden yürüyerek Cedidiye Camisi'ne geçen Özlü, yolda esnafla ve vatandaşlarla da sohbet etti.

İftar programına, AK Parti Düzce milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir ile AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara