Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bilgiç: 'Olağanüstü hal en etkin bir şekilde uygulanmalıdır'

Adana Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, 'Bakanlar kurulumuzun aldığı olağanüstü hal uygulaması yerinde bir karar olmuştur. Olağanüstü hal en etkin bir şekilde uygulanmalıdır' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 09:35:26

Bilgiç: 'Olağanüstü hal en etkin bir şekilde uygulanmalıdır'
Adana Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, "Bakanlar kurulumuzun aldığı olağanüstü hal uygulaması yerinde bir karar olmuştur. Olağanüstü hal en etkin bir şekilde uygulanmalıdır" dedi.

Adana Milli İradeye Saygı Platformu üyeleri ile birlikte ziyaret ettiği TRT Çukurova Bölge Müdürlüğünde bir açıklama yapan Adana Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bilgiç, 15 Temmuz'da silahlı baskınlara direnerek, milletin haber alma özgürlüğünü, korumak için kendi canlarına tehlikeye atarak bu hain, kalleş başarısız kalkışmanın her saniyesini milletiyle paylaşan TRT'ye teşekkür etti. Bilgiç, "Adanamız da demokrasi için milli iradeye saygı platformunda görev alan bütün sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Yapılmak istenen bu hain darbe girişimi basiret ve feraset sahibi Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız başta olmak üzere Başbakanımızın, Meclisimizin ilk andan itibaren dik durmaları ile darbecilerin hesapları boşa çıkarmıştır" dedi.

"Ülkemiz üzerine düşeni yapmıştır"

Milletin meydanlara inerek hainlere karşı koyduğuna dikkat çeken Bilgiç, "Demokrasi ve milli iradesine sahip çıkmak için, yüzlercesi şahadete ermiştir, binlercesi yaralanmıştır. Kahraman Emniyet güçlerimiz ve darbe teşebbüsüne karşı yeminlerine sadık kalan şerefli Türk askerinin kahramanca canlarını ortaya koyarak hainlere geçit vermemiştir. Hainler suçüstü yakalanmıştır. Ülkemiz bu başarısız darbe girişimi karşısında kendine yakışanı, üzerine düşeni yapmıştır. Türk demokrasisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik kurumlarının ne kadar güçlü olduğunu, kaba kuvvete ve illegal güçlere teslim olmayacağını dünyaya göstermiş ve kanıtlamıştır. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Adana'da da demokrasi nöbetimiz İstasyon Meydanı'nda devam ediyor. Demokrasi için milli iradeye saygı nöbetlerine katılımları ile güç veren, başta sayın valimiz olmak üzere, milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, Adana protokolüne, özellikle de durmadan, dinlenmeden, uyumadan, her gün İstasyon Meydanı'nı dolduran Adana halkına şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

"Olağanüstü hal yerinde bir karar"

Bilgiç, Bakanlar Kurulu'nun aldığı Olağanüstü hal uygulamasının yerinde bir karar olduğunu belirterek, "Devletimiz kendine yönelik tehditlere karşı, önlem almış, kamu düzeninin korunması, milletin canına, malına ve devletine göz dikmiş, vatan hainlerinin biran evvel kanunlar karşısında hak ettikleri cezaları almaları, yeni kalkışmaları cesaret edememeleri için Olağanüstü hal en etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Şimdi gün, milletçe birlik olma günüdür. Bütün ayrılıklarımızı ve farklılıklarımızı bir kenara koyarak ülkemize, devletimize ve de demokrasimize sahip çıkacağız. Bundan sonra vatan hainlerinin yapabilecekleri her türlü provokatif eylemlere karşı milletçe uyanık olup, fırsat vermeyeceğiz. Milletimizin feraseti, her türlü şerrin üstesinden gelecek güçtedir. Bunu da millet olarak tüm dünyaya gösterdik. Tarih milletimizin bu şanlı direnişini şerefle yad edecektir. Bu mücadelede şehadete eren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Ara