Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 17:14:07

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu:
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK), Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) "Taşınır İşlem Fişi" düzenlenmemesi uygulamasının belgesiz harcama gibi yansıtmanın iyi niyetten uzak bir yaklaşım olduğu, mevzuat gereği kayıt tutulması zorunlu olmayan malzemelere ait harcamaların bile 2014'ten itibaren kaydının titizlikle tutulduğu bildirildi.

BTK'dan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede ve söz konusu gazete kaynak göstererek bazı internet sitelerinde yer alan TİB ile ilgili gerçekleri yansıtmayan, hayal ürünü ve çarpıtma iddialarla ilgili açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

TİB'in Sayıştay tarafından denetime tabi tutulan 2014 yılına ait tüm harcamalarının belgelerinin istisnasız hem TİB bünyesinde hem de BTK bünyesinde mevcut olduğu vurgulanan açıklamada, Sayıştay denetçilerine ibraz edilen bu kayıtlar ve belgelerin, Sayıştay tarafından 2014 yılı için yapılan denetimde tek tek incelendiği kaydedildi. TİB'in kuruluşundan bugüne kadar "Taşınır İşlem Fişi" düzenlenmemesi uygulamasını belgesiz harcama gibi yansıtmanın iyi niyetten uzak bir yaklaşım olduğuna işaret edilen açıklamada, "Başkanlığımız tarafından yapılan bütün harcamaların belgeleri istisnasız olarak hem Başkanlığımızda hem de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda bulunmaktadır. Hatta mevzuat gereği kayıt tutulması zorunlu olmayan malzemelere ait harcamaların bile Başkanlığımızda yapılan işlerin kritikliği nedeniyle 2014 yılından itibaren kaydı titizlikle tutulmaktadır" denildi.

Başkanlığın kuruluş yılı 2006'dan bu yana devam edegelen bahse konu uygulamanın yeni bir uygulama gibi gösterilerek bazı basın yayın organlarında çarpıtılarak yayınlanmasının manidar olduğu belirtilen açıklamada, 2006'dan bugüne kadar devam eden uygulamanın, TİB'de paralel devlet yapılanmasının tasfiyesinin ardından kamuoyunun gündemine gerçeklere aykırı olarak ve çarpıtılarak getirilmesinin dikkati çekici olduğu kaydedildi.

Haber Ara