Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

Bıçakçılarda yoğun mesai başladı

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte hazırlıklar da hız kazandı. Kesilecek kurbanlar için bıçaklar, bıçak ustalarının marifetli ellerinde daha keskin hale getiriliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 19:35:15

Bıçakçılarda yoğun mesai başladı

Erzincan'daki bıçak ustaları, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık kesim işinde kullanılacak bıçakların yapımı, tamiri ve bakımı sebebiyle yoğun mesai harcıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalması dolayısıyla Türkiye'nin önemli bıçak ustalarının yetiştiği Erzincan'da da bıçakçılar müşterilerine kurbanda satmak için çelik bıçak üretmeye başladı.

Tezgahların başında sıcaklığı bin 300 dereceye ulaşan ocağın karşısında çelik döven bıçakçılar, hem sıcaklık hem de işlerinin fazlalılığı sebebiyle yoğunluk yaşıyor.

Bıçakçıların yoğunluğu yüzünden vatandaşlar da kurban kesiminde kullanacakları bıçaklarını tamir ettirmek ya da bakımını yaptırmak için sıraya girmek zorunda kalıyor.

YOK OLMAYA YÜZ TUTTU

Bıçak ustalarından Doğan Karagülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailece yıllardır bıçakçılık yaptıklarını anlatarak, yok olmaya yüz tutmuş mesleği kendi imkanlarıyla sürdürmeye çalıştığını söyledi.

Kurban Bayramı öncesi işlerin yoğunlaştığını vurgulayan Karagülmez, şu sıralar bayram dolayısıyla neden üretildiği belli olmayan bıçakların satıldığını ve bunların insan sağlığını olumsuz etkilediğini ileri sürdü.

"BURADAKİ USTALAR ARTIK BU MESLEĞİN SON TEMSİLCİLERİ"
Erzincan Demirciler Odası Başkanı Mustafa Papuçcu, bıçak ustalarının mesleği güç koşullarda devam ettirmeye çalıştıklarını belirterek, "Ustalarımız geleneksel olarak atadan ve dededen gördüğü sistemle bu işi yürütmeye çalışıyor. Çin mallarına rağbetin artmasıyla bu meslek yok olmaya yüz tutmuştur. Buradaki ustalar artık bu mesleğin son temsilcileri çünkü ara eleman ve çırak bulunmuyor." diye konuştu.

Haber Ara