Dolar

32,5610

Euro

34,6876

Altın

2.491,36

Bist

9.524,59

Beyşehir'de Soğuk Asfaltta Yeni Teknoloji Dönemi

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, araç filosuna dahil ettiği son teknoloji ürünü tam donanımlı satih kaplama asfaltlama makinesi sayesinde bundan böyle yollarda soğuk asfaltlama çalışmalarına daha da hız verecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 09:29:42

Beyşehir'de Soğuk Asfaltta Yeni Teknoloji Dönemi
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, araç filosuna dahil ettiği son teknoloji ürünü tam donanımlı satih kaplama asfaltlama makinesi sayesinde bundan böyle yollarda soğuk asfaltlama çalışmalarına daha da hız verecek.

Beyşehir Belediyesi yaz döneminin gelmesi ile birlikte merkez ve dış mahallelerde bulunan yollarda soğuk asfalt çalışmalarına Müftü Mahallesi'nden başladı. Çalışmalarda Belediye bünyesine kazandırılan yeni araç da test edildi. Soğuk asfaltlama makinesi için tanıtım töreni gerçekleştirildi. Kurban kesiminin de yapıldığı törene AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ile bazı mahallelerin muhtarları ve ilgili personel de katıldı.

Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, alınan yeni asfalt dökme aracı ile çalışmalarda çok sayıda personel çalıştırma döneminin geride kalacağını anlatarak, "Bu araç, hem içerisinde mıcır kum dediğimiz yaklaşık 15 tonluk karışım hem de asfaltın hammaddesi olan bitüm malzemeyi barındırıyor. Makine, önce bitüm dediğimiz asfaltı, hemen ardından üzerine mıcırı yol üzerine seri bir şekilde sererek, ardından gelecek silindirle birlikte çalışmaları hızlandırıyor, kolaylaştırıyor" dedi.

Söz konusu makine ile birlikte yaklaşık bir seferde 300 metrelik yolun soğuk asfaltla kaplanabildiğini aktaran Özaltun, "Bu aracı sadece ve sadece iki kişi kullanıyor. Bu soğuk asfalt makinesinin yapmış olduğu işi alım yapmadan önce yaklaşık 14-15 personel yapıyordu. Tabi iki personelin yapması demek, 12-13 personelin başka işlerde değerlendirileceği manasına da geliyor. Ve şöyle matematiksel bir hesap yaparsak 13 personel eksik çalıştırdığınızda bu makinenin parasını personelden 1 yılda amorti ediyor. Zaman makineleşme devri. Biz de gerek araçlarımızı gerek personelimizi bu modern teknoloji sayesinde kuvvetlendirerek, minimum personel ve maksimum araç kapasitesiyle verimi kat ve kat artırmış oluyoruz. Ve her geçen gün bu şekilde makine alımlarına devam edeceğiz. Ve aslında personel maliyetinden daha önemli olan bir şey var. Siz burayı 14-15 personelle yaptığınız zaman bir günde yapacağınız işi bu yeni aracımızla sadece ve sadece 2 veya 3 saatte yapıyorsunuz. Zamandan da kazanıyorsunuz" diye konuştu.

Başkan Özaltun, belediye olarak ilçeye bağlı 67 mahallenin yollarında sadece asfaltlama değil, kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını da yaptıklarını belirterek, bu faaliyetlerin de sürdüğünü belirtti. Halen 5 farklı mahallede kilitli taş ekibinin mesai yapmaya devam ettiğini aktaran Özaltun, "Yine sıcak asfaltlama çalışmamız da devam ediyor ve soğuk asfaltlama makinemizle birlikte asfaltlama konusunda seferberlik ilan ettik. Biz muhtarlarımıza ve basın toplantılarında halkımıza şunu deklare ettik; 'bizim dönemimiz içerisinde yani 2019'un 30 Mart'ına kadar Beyşehir'in her bir mahallesinde, 67 mahallesinde kilitli taş döşenmedik, sıcak veya soğuk asfalt yapılmadık inşallah bir metre kare yerimiz kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Haber Ara