Dolar

32,3282

Euro

35,0649

Altın

2.282,13

Bist

8.998,75

Beşiktaş kupada turu zora soktu

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Torku Konyaspor'a 2-1 yenilerek avantajını kullanamadı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 14:04:59

Beşiktaş kupada turu zora soktu

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında konuk ettiği Torku Konyaspor'a 2-1 yenildi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş, 31. dakikada Cenk Tosun'un golüyle öne geçti.

Siyah-beyazlıların sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Quaresma, ceza alanına ortaladı. Arka bölümde Necip'ten seken topu Selim Ay uzaklaştıramadı. Sol köşede topu önünde bulan Cenk, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı köşeden filelere gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

64. dakikada Beşiktaş sahada 10 kişi kaldı. Ali Çamdalı'nın pasında defansın arkasına sarkan Rangelov, son adam durumundaki Marcelo'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi, Brezilyalı futbolcuya direkt kırmızı kart gösterdi. 

65. dakikada Torku Konyaspor, Bajic'in golüyle skora dengeyi getirdi. Konuk ekip, ceza yayı üzerinden kazandığı serbest vuruşu paslaşarak kullandı. Topa son olarak vuran Bajic, meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu: 1-1

72. dakikada Beşiktaş ceza alanında Beck'in uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Mbamba, penaltı noktasının gerisinden bekletmeden topa vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

78. dakikada sağ kanattan Sissoko'nun ceza alanına ortasında Rangelov topa kafayı vurdu. Kaleci Boyko'nun müdahale ettiği top, Bajic'in önünde kaldı. Bu futbolcunun sağ çaprazdan yerden sert vuruşunda, Boyko topa bir kez daha dokundu ve meşin yuvarlağı kornere atarak gole izin vermedi.

79. dakikada Torku Konyaspor, Volkan Fındıklı'nın golüyle öne geçti. Konuk ekibin sağ taraftan kazandığı köşe vuruşunda Mehmet Uslu ceza alanına ortaladı. Kaleci Boyko'nun boşa çıktığı pozisyonda arka bölümde topa ayağıyla müdahale eden Selim Ay'ın vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. Sağ çapraza açılan topu yerden sert bir vuruşla kaleye gönderen Volkan Fındıklı, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-2

Kalan sürede skorda bir değişiklik olmadı ve Beşiktaş sahadan 2-1 yenik ayrıldı. 

Teknik Direktörü Kocaman

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası'nda deplasmanda Beşiktaş'ı 2-1 yendikleri çeyrek final ilk maçında aldıkları sonucun çok büyük avantaj olmadığını, rövanş karşılaşması öncesi turu ortaya çektiklerini söyledi. 

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kocaman, son bir ay içinde dokuzuncu maçlarını oynadıklarını hatırlatarak, "Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar, bu tip maç trafiğini kaldırabilecek tecrübeye sahipler. Bir taraftan ligi kontrol etmek, pozisyonumuzu pekiştirmek, diğer taraftan da kupada yol almaya çalıştığımız için daha az yorgun bir takımı sahaya çıkarmaya çalıştım" dedi. 

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'a 2-1 yenildikleri çeyrek final ilk maçını kaybetmelerinin nedeninin kendi hataları olmadığını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Güneş, Torku Konyaspor karşısında kazanmak için sahaya çıktıklarını vurgularken, yönetiminden dolayı müsabakanın hakemine tepki gösterdi.

Rakipleri karşısında düşündükleri oyun temposuna ve akıcılığa ulaşamadıklarını aktaran tecrübeli teknik adam, "Buna rağmen oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. 65. dakikaya kadar önde olduğumuz maçı ondan sonra tamamen rakibe verdik ama bu bizden kaynaklanmadı. Yapacak bir şeyimiz yok" dedi.

Haber Ara