Dolar

32,5967

Euro

34,8303

Altın

2.503,68

Bist

9.460,67

Beşiktaş: 3 - Adanaspor: 2 (Maç sonucu)

Lider Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında Adanaspor'u 3-2 mağlup etti ve Başakşehir'le puan farkını 7'ye çıkardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-24 22:27:23

Beşiktaş: 3 - Adanaspor: 2 (Maç sonucu)

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında lider Beşiktaş, sıralamanın son basamağında yer alan Adanaspor'u konuk etti.

Kartal en yakın takipçisi Başakşehir'in puan kaybettiği haftayı iyi değerlendirmek için Adanaspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı.

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER VAR

Oyunun ilk bölümünde taraftarının da desteğiyle rakip kalede baskı kuran siyah-beyazlılar dakikalar 10'u gösterirken savunma arkasına sarkan Aboubakar'ın vuruşuyla 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra zaman zaman orta saha hakimiyetini ele alan Adanaspor, göbekten savunma arkasına atılan topla Roni'yi pozisyona soktu. Fabri'yle karşı karşıya kalan Brezilyalı oyuncu meşin yuvarlağı filelerle göndermekte zorlanmadı ve skora denge getirdi.

İlk yarının kalan dakikalarında kanat organizasyonlarıyla rakibini bunaltan Beşiktaş, aradığı golü bir türlü bulamayınca taraflar devreye 1-1'lik eşitlikle girdi.

Siyah-beyazlılar ilk yarının son dakikalarındaki baskılı oyununu ikinci yarının başında da sergiledi.

Quaresma'nın oyuna girmesiyle kanat organizasyonlarıyla da rakibine zor anlar yaşatan Beşiktaş golü de erken buldu. Mücadelenin 52. dakikasında sezonun formda isimlerinden Talisca sahneye çıktı. Takım arkadaşından gelen topu şık bir şekilde önüne alan Brezilyalı oyuncu sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve takımını 2-1 öne geçirdi.

Mücadelenin ortalarına doğru zaman zaman takım halinde atak oluşturan Adanaspor, yine böyle bir pozisyonda Magaye ile golü buldu. Kanattan gelen topu önüne alan Magaye ceza sahasının dışından düzgün bir vuruş yaparak skora yeniden denge getirdi.

70. dakikadan itibaren Quaresma'nın kanattan Talisca'nın göbekten getirdiği toplarla poziyonlara giren siyah-beyazlılar. duran toptan Quaresma'nın ortasında arka direkte kendini unutturan Tosic'le 80. dakikada bir kez daha öne geçti.

Kalan dakikalarda başka gol olamyınca Beşiktaş mücadeleden 3-2 galip ayrıldı ve puanını 64 yaparak Başakşehir'le arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı. Adanaspor ise 20 puanda kaldı.

KARTAL HAFTAYA BAŞAKŞEHİR'LE OYNAYACAK

Öte yandan haftaya ligin kaderini belirleyecek bir karşılama oynanacak. Lider Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında en yakın takipçisi Başakşehir'e konuk olacak.

 

Haber Ara