Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

'Ben darbe yaptım. Cezası idam olsa bile...'

Darbeci Binbaşı Şükrü Seymen 'Ben darbe yaptım. Bunun cezası idam bile olsa hiç canım yanmaz' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 10:22:36

'Ben darbe yaptım. Cezası idam olsa bile...'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin sanıkları 4 ay süren soruşturma sonucu Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün ilk kez hakim karşısındaydı.

Haklarında en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 3'ü firari 47 sanıklı dava, Adliye'deki yetersizlik sebebiyle Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda görüldü.

"EVET! DARBE YAPTIM"

Gülen'in bir numaralı sanık olduğu davanın dünkü duruşmasında ikinci savunması alınan eski Binbaşı Şükrü Seymen “Ben hiçbir şeyden korkmuyorum. Ben darbe yaptım. Bunun cezası idam bile olsa hiç canım yanmaz. İntihar olmayacağını bilsem sandalyeyi ben düşürürüm. Benim yaptığım tek şey Gökhan Paşam ve Semih Paşam tarafından bana verilen görevi yapmaktı. Bize verilen görev Cumhurbaşkanını sağ salim Ankara'ya götürmekti” dedi.

Neler yaşandı?

GÜLEN'E AVUKAT YOK

Davanın bir numaralı sanığı FETÖ/PYD'nin elebaşı Fetullah Gülen'i Muğla Barosu'ndan hiçbir avukat savunmak istemedi. Duruşmaya bazı sanıkların avukatı katıldı. Sanıklardan Gökhan Şahin Sönmezateş'in avukatı olan eski Muğla Barosu Başkanı Mustafa Hükkamoğlu da duruşmaya gelmedi.

İTİRAZ ETTİLER

İddianamenin özetinin okunduğu sabahki oturumda sanık avukatları, ifadelerden olayın planlanma yerinin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikamet yeri olması sebebiyle, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı alarak davayı, Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne vermesini talep etti. Sanık avukatlarının duruşmayı sulandırma ve zaman kazanma girişimi olarak yorumlanan talebi mahkeme heyeti tarafından oybirliğiyle reddedildi.

OĞLUMDAN NE İSTEDİNİZ?

Duruşmada suikast girişiminde şehit edilen polis memurları Nedip Cengiz Eker ve Mehmet Çetin'in aileleri de bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yakını olan şehit polis memuru Nedip Cengiz Eker'in annesi Güzel Ekiz, “Oğlumdan ne istediniz? Adalet istiyorum. İdam istiyorum” diye bağırdı.

TAKIM ELBİSE AYRINTISI

Suikast girişiminde sonra firar eden ve gizlendikleri menfezde yakalandıkları sırada bimekan görüntüleriyle hatırlanan sanıklar duruşmaya takım elbiseli geldi.

ERDOĞAN TARAF OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taraf olduğu bu tek davada üç avukat temsil etti. Erdoğan'ın avukatlarından Hüseyin Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sadece Cumhurbaşkanımıza suikasttan değil, darbe teşebbüsünden de yargılanıyorlar. Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik eylem doğrudan doğruya bu dava kapsamında işlenmiş durumda” dedi.

PİŞMAN DEĞİLLER

Avukat Hüseyin Aydın, “Sanıkların savunmaları Cumhurbaşkanımızın alıkonulup başka bir yere götürülmesi yönünde. Ancak dosyayı incelediğimde, delilleri dikkatle değerlendirdiğimizde alıkoyma değil, varlığını ortadan kaldırmak, suikast iradesinin olduğu konusunda tereddüdümüz bulunmamaktadır. Suikast Timi özel eğitimle askerlerden oluşmuş. Hem TSK tarafından özel eğitilmişler hem de örgüt tarafından. Sanıkların soğuk kanlı olmaları dikkatimi çekti. İddianame okunurken, hiç pişmanlık duymadıklarını gördüm. Bunların pişmanlığı yok” diye konuştu.

FAHRİ KASIRGA'NIN ALIKONULMASI

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın alıkonmasına ilişkin 26'sı tutuklu 27 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başladı. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi'nde yapılan duruşmada, tutuklu sanıklardan eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Muhsin Kutsi Barış, Kasırga'nın alıkonulması planını ve organizasyonunu yaptığı suçlamalarını kabul etmedi.

"TATBİKAT MI, DARBE Mİ"

Mutlu Serkan Vurdem ise “Tatbikat mı, darbe mi olduğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına kadar anlayamadım. O saate kadar hiçbir şey yapmadım” dedi.

EMRİ SEMİH TERZİ'DEN ALDIM"

Eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, FETÖ üyesi olmadığını, talimatı darbe girişiminden iki gün önce, Tuğgeneral Semih Terzi'den aldığını ileri sürdü.

"KUZU HADDİNİ AŞTI"

Sönmezateş, “Bana verilen emir Cumhurbaşkanını alıp Ankara'ya Akıncı Üssüne götürmekti. Görevi kabul ettim. Zekeriya Kuzu Marmaris'te haddini aşmıştır. Ben polisleri vurun diye bir emir vermedim. Bizi oyuna getirdiler” dedi.

 

Haber Ara