Dolar

32,3776

Euro

35,0243

Altın

2.335,12

Bist

9.079,97

Belgrad'da 'Modern Sırbistan-Türkiye İlişkileri Konferansı' düzenle

Belgrad'da 'Modern Sırbistan-Türkiye İlişkileri Konferansı' düzenlendi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 18:37:39

Belgrad'da 'Modern Sırbistan-Türkiye İlişkileri Konferansı' düzenle
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, "Modern Sırbistan-Türkiye İlişkileri Konferansı" düzenlendi

Uluslararası Politika ve Ekonomi Enstitüsü ile Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen konferansa, iki ülkeden akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin ele alındığı konferansın açılışında konuşan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay, Sırbistan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin gelişmesinin önemine işaret ederek, bu konuda iki ülkenin akademisyenlerinin birlikte çalışması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Politika ve Ekonomi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Branislav Corceviç de Sırbistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geçmişten beri bölge için önemli olduğunu, gelecekte de önemli olmaya devam edeceğini vurguladı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin gelecekte daha da iyi olacağını aktaran Corceviç, "Tarihte üzerinde mutabık olmadığımız konuların bulunması, günümüzde üzerinde uzlaşamadığımız, gelecekte de uzlaşamayacağımız konuların olması sorun değil. Hangi konularda uzlaşamadığımızı bilerek, diğer konularda daha iyi uzlaşmalıyız" diye konuştu.

Corceviç, Türkiye'nin ekonomik anlamda sadece bölgesel bir güç değil, dünya gücü haline geldiğini vurgulayarak, ekonomik sorunları bulunan Sırbistan'ın Türkiye'den çok şey öğrenebileceğini kaydetti.

Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ali Resul Usul ise konferansın son derece başarılı olduğunu belirterek, konferansa katılanların iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme olanakları üzerinde konuşma imkanı bulduklarını ifade etti.

Benzer organizasyonları düzenlemeye devam edeceklerini aktaran Usul, iki ülke arasındaki ilişkilerin akademik düzeye yükseltilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara