Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Belge'nin 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası başladı

Yazar Murat Belge'nin, Taraf gazetesinde yayınlanan bir yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 15:02:20

Belge'nin 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası başladı

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Murat Belge ile avukatları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatının da hazır bulunduğu duruşmayı, yazar Orhan Pamuk da izledi.

Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Belge, bahsi geçen yazının kendisine ait olduğunu belirterek, "Tarafımca yazılmıştır. Yazıyı dava konusu olduktan sonra tekrar okudum. Bahsi geçen yazı seçim süreci ve sonrası geçen analiz yazısıdır. Yazımdaki analizin doğru ya da yanlış olduğu tartışılabilir ancak hakaret suçlaması çıkmaz. Suçlamayı kabul etmiyorum." dedi.

Belge'nin avukatı Bahri Bayram Belen de TCK'nın 299. maddesindeki Cumhurbaşkanına hakaret suçunun Anayasa'ya aykırı olduğunu düşündüklerini belirterek, "Anayasa'nın 152. maddesi uyarınca mahkemenin öncelikle bu hususta değerlendirme yapmasını ve kanun iptali için dosyanın Anayasa Mahkemesine gönderilmesini talep ederiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı da sanıktan şikayetçi olduklarını ifade ederek, "Davaya katılma talebimiz vardır. Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz. Özellikle yazının son bölümünde müvekkilimiz açıkça itham edilmektedir." şeklinde konuştu.

Mahkeme, suçtan zarar görme ihtimaline karşı müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın ve avukatının davaya katılma talebini kabul etti.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

Murat Belge'nin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Haber Ara