Dolar

32,3817

Euro

35,0379

Altın

2.326,97

Bist

9.142,40

'Bazı Şii partiler kumar gelirlerini paylaşıyor'

Sivil ve Demokratik Koalisyonu Milletvekili Şeyh, 'Milis gücüne sahip bazı İslamcı Şii partiler, kumar salonlarından elde edilen gelirleri aralarında paylaşıyor.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 17:33:28

'Bazı Şii partiler kumar gelirlerini paylaşıyor'

Irak Meclisi'nde Sivil ve Demokratik Koalisyonu Milletvekili Faik eş-Şeyh, Şii partilerinden bazıları bar, kumarhane ve meyhaneleri koruduğu, buralardan gelir elde ettiklerini söyledi.

Şeyh, meclisin alkollü içkilerin ülkeye girişi, ülke içerisinde üretimi ve satışını yasaklaması üzerine yaptığı açıklamada, "Irak'ta içkiye yasak getirilmesinin nedeni ,Haşhaş'ın güney illerde ekiliyor olmasındandır." dedi.

"Şİİ PARTİLER, KUMAR GELİRİNİ PAYLAŞIYOR''

Irak'ta Londra ve Beyrut'ta bulunmayan büyük kumar salonlarının bulunduğunu söyleyen Şeyh, "Milis gücüne sahip bazı İslamcı Şii partiler, kumar salonlarından elde edilen gelirleri aralarında paylaşıyor." dedi.

Şeyh, adını açıklamadığı bir Şii partisinin para karşılığında meyhaneleri ve bir diğer Şii partisinin de barları koruduğunu belirtti.

Irak Meclisi, önceki gün çıkardığı yasayla alkollü içkilerin ülkeye girişi, ülke içerisinde üretimi ve satışını yasaklamıştı.

Ülkede tartışmalara neden olan bu yasanın iptali için Hristiyan milletvekilleri ve laik çevreler, Irak Federal Mahkemesi'ne başvurmaya hazırlanıyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara