Dolar

32,5021

Euro

34,5457

Altın

2.493,94

Bist

9.548,09

Bayrampaşa'da toplu açılış töreni

Bayrampaşa'da toplu açılış töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 20:21:54

Bayrampaşa'da toplu açılış töreni
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de 13 yılda sahip olunan istikrar zemini sayesinde her şeyin tıkır tıkır işlediğini belirterek, "Milletin hiçbir işi geride kalmıyor. Milletimiz bu 13 yılın Türkiye'nin geleceği için ne kadar önemli kazanımlar getirdiğini gayet iyi biliyor. AK Parti'nin milletin sesi olduğunu, milletin beklentilerinden doğduğunu, milletin ta kendisi olduğunu milletimiz çok iyi biliyor" dedi.

Davutoğlu, Bayrampaşa'da toplu açılış törenindeki konuşmasında, sabah namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kıldığını, ardından belediye, il ve ilçe başkanlarıyla buluştuğunu, Fatih sokaklarında dolaştığını, 4. sınıfa kadar öğrenim gördüğü Hacı Süleyman Bey İlkokulu'nu, komşularını ziyaret ettiğini anlattı.

Türkiye'nin 13 yıldır atılım üstüne atılım yaptığını, bütün şehirlerin ve İstanbul'un bir baştan bir başa yeniden imar edildiğini dile getiren Davutoğlu, alanda bulunanlara şöyle seslendi:

"AK Parti 13 yılda, Türkiye'nin makus talihini değiştirmiş, krizler içindeki bir Türkiye'den yükselen Türkiye'yi inşa etmiştir. 13 yıl bir ülke için çok büyük bir zaman değil ama bu 13 yılda adeta bir asrın değişimi gibi değişiklikleri Türkiyemize, İstanbulumuza kazandırdık. Bu 13 yıl içinde Türkiye'nin içinde düştüğü karanlık girdaptan ülkemizi alıp çıkardık ve nice zaferler, nice başarı hikayeleriyle geleceğe hazırladık. Bunu sizlerle, bunu İstanbul'la yaptık. Bu büyük başarının mimarı önce milletimiz, sonra millet iradesini egemen kılan AK Parti kadrolarıdır. Başta İstanbul olmak üzere bu imar faaliyetine öncülük eden kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bu meydandan bir kez daha selam gönderiyoruz. Şu anda Japonya'da, ama eminim bu muhabbet seslerinizi duyuyorlar."

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin büyük değişimi yaşadığını ve her türlü engeli aşarak "büyük kalkınma hamlesi" yolunda kararlılıkla yoluna devam edeceğini belirterek, dünyadaki birçok ülke küresel ekonomik krizin ağır sarsıntılarını yaşarken, Türkiye'nin yoluna devam ettiğini anlattı.

- "Yeni Türkiye yoluna kararlılıkla devam edecek"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'dan bu yana bir yandan hükümet arayışlarıyla meşgul olurken, bir yandan da Türkiye'nin söz konusu geçici dönemini yarasız, beresiz atlatması için çaba sarf ettiklerini ifade ederek, terörle, ekonomik krizlerle mücadele ettiklerini, ama 1 saniye dahi Türkiye'yi yönetim boşluğuna düşürmediklerini ve düşürmeyeceklerini söyledi.

Herhangi bir ülkede sık aralıklarla seçim yapılmasının ekonomi üzerinde negatif etkileri olacağına değinen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü

"Türkiye 13 yılda öylesine sağlam bir istikrar zeminine sahip oldu ki, hamdolsun bütün bu 7 Haziran'dan bu yana tek başına iktidar olmamış olmamıza rağmen her şey tıkır tıkır işliyor. Milletin hiçbir işi geride kalmıyor. Milletimiz bu 13 yılın Türkiye'nin geleceği için ne kadar önemli kazanımlar getirdiğini gayet iyi biliyor. AK Parti'nin milletin sesi olduğunu, milletin beklentilerinden doğduğunu, milletin ta kendisi olduğunu milletimiz çok iyi biliyor. Milletimiz 2002 öncesinde bu ülkede neler yaşandığını da çok iyi hatırlıyor. 1994 öncesinde İstanbul'da neler yaşandığını da iyi biliyor. Milletimiz, kendi siyasi menfaatlerini ülkenin ihtiyaçlarından daha fazla düşünenlerin, kendi kısır menfaatleri için yaşayanların bu ülkeyi nasıl felaketin eşiğine getirdiğini biliyor. O Türkiye'nin hepimizin yüreğini nasıl kanattığını da biz hatırlıyoruz. O eski Türkiye'ye bir daha dönüş olmayacak. Yeni Türkiye yoluna kararlılıkla devam edecek. 2002 öncesiyle bugünkü ak ve kara gibi apayrı iki Türkiye, farklı iki Türkiye."

- "Kimse bizi kazanımlarımızdan bir adım geri götürmeye muktedir olamayacak"

Davutoğlu, çok yol alındığını ve çok mesafe kat edildiğini dile getirerek, "Kimse bizi kazanımlarımızdan bir adım geri götürmeye muktedir olamayacak" dedi.

Türkiye'nin IMF'ye borcunu ödediğini ve borçlu ülke olmaktan çıktığını belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

"23,5 milyar dolar borç ödedik. Türkiye, bugün dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi. 13 yılda milli gelirimizi 230 milyar dolardan 800 milyar doların üstüne çıkardık. 3 bin dolardan aldığımız milli geliri 10 bin dolara çıkardık. Bütün bunları milletle birlikte yaptık. Küresel ölçekte yaşanan büyük ekonomik krize rağmen yaptık, çevre ülkeler ekonomik ve siyasi krizler içindeyken Türkiye, istikrarla büyüdü. Yüzde 5 civarında her yıl büyüdük. Bu rakamlarla Avrupa'da en hızlı büyüyen ülkelerin başında geldik. 36 milyar dolardan aldığımız ihracatı 156 milyar dolara çıkardık."

Enflasyonu 2004'te tek haneli rakamlara indirdiklerini anlatan Davutoğlu, şunları konuşmasını şöyle sürdürdü:

"117 yeni üniversite açtık. 2002'de 355 bin olan dersliğe 234 bin derslik daha açtık. Bugün de yeni okullar, derslikler kazandırıyoruz Bayrampaşa'ya, İstanbul'a. 737 hastane, 1737 ikinci basamak sağlık tesisi yaptık. 1650 spor tesisi, 200 gençlik merkezi açtık. 190 olan yurt sayısını 571'e çıkardık. 200 adalet sarayı yaptık. 679 bin konut yaptık. Bütün bunları sizden aldığımız güçle yaptık. Ülkemizde ilk santralin hizmete girdiği 1902'de 100 yılda 300 santral yapılmışken biz, 13 yılda tam 874 santral yaptık. Havalimanlarımızı 26'dan 55'e çıkardık. THY 110 ülkede 280 noktaya uçuyor. Bütün bunlar milletle birlikte yürüyen AK Parti kadroları, yani sizin sayenizde, sizin desteğinizle yapıldı. Bizden önce 163 dış temsilcilik vardı, şimdi 230'a çıkardık. Dünyada en fazla dış temsilciliği olan ülkeler arasında 7'nci sıradayız. Bu al bayrak dünyanın 233 noktasında büyükelçiliklerin, başkonsoloslukların arasında dalgalanıyor. Turizmde 17'nci sıradaydık, şimdi 6'ncı sıraya geldik. Bu bereket milletimizi bereketi. Dünyanın 3'üncü büyük tohum gen bankasını kurduk. 2008'den bu yana Avrupa'nın tarımda en büyük hasılasına sahip olan ülkeyiz. 6 milyon ilave istihdamı 2008'den bu yana gençlerimize, milletimize, halkımıza kazandırdık."

(Sürecek)

Haber Ara