Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

Bayram namazı yasaklandı

Yunanistan'da Selanik Belediyesi bayram namazının kılınmasına izin vermeyeceğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-23 23:08:53

Bayram namazı yasaklandı

Ayasofya'da Kur'an okunmasından rahatsız olan Yunanistan, Selanik'teki camiyi sanat sergisi gerekçesiyle bayram namazı için kapattı. Selanik'te faaliyet gösteren Makedonya - Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği, bayram namazını kentteki Yeni Camii'de kılmak için başvuruda bulundu.

Ancak, Yunanistanlı yetkililer, resmi başvuruda bulunan derneğe, red cevabı verdi. Selanik Belediyesi, gerekçe olarak, bayramın kutlanacağı tarihlerde camide sanat sergisinin gerçekleştirileceğini gösterdi. Caminin bayram namazı için müsait olmayacağını belirtti. Dernek üyeleri geçen yıl da, yaptıkları başvuruya olumsuz yanıt almışlardı.

Öte yandan, TRT Diyanet TV Ramazan ayı boyunca Ayasofya'dan 'bereket vakti Ayasofya' adlı sahur programı ekrana getiriyor. Sahur programında Kur'an okunması, Yunanistan'ı rahatsız etmişti. Yunanlı yetkililer bu durumu, Türkiye'nin Avrupa süreciyle uyuşmadığını dile getirmişti. Aynı Yunanistan, Müslümanlar için inanç ve insan hakları konusunda ise bildiğini okuyor. Müslümanların en doğal olan isteği olan bayram namazını kılmasına dahi izin vermiyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara