Dolar

32,5920

Euro

34,8069

Altın

2.412,60

Bist

9.645,02

Baykal, Erdoğan eleştirisine sert çıktı

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 21:56:44

Baykal, Erdoğan eleştirisine sert çıktı

Ahmet Hakan Coşkun tarafından sunulan Tarafsız Bölge programına konuk olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, önemli açıklamalarda bulundu.

Baykal, "Erdoğan'la görüşmem oldukça doğaldır. Dünyanın her yerinde farklı görüşten insanların görüşmesinden daha doğal ne var? Ben de insanların bunun şaşırmasına şaşırıyorum" ifadelerini kullandı.

"Ben Kemal Bey'in benim görüşmemden ötürü bir kompleks hissettiğini düşünmüyorum" diyen Baykal, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden ötürü Kılıçdaroğlu'nun bir rahatsızlığı olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde, Baykal'ı CHP Genel Başkanlığı'ndan istifaya sürükleyen kaset komplosuyla ilgili yaptığı yorumlar da Baykal'a hatırlatıldı. Ahmet Hakan'ın "İnsanlar, 'Baykal nasıl gider? Hiç mi öfkeli değil' diyorlar" ifadelerine karşılık, "Evet, toplumun büyük kısmının öfkesini anlıyorum. Belki kişisel olarak belki ben de öfkeliyim. Fakat belli sorumlulukları üstlenen, belli süreçlerden geçmiş insanlar olarak Türkiye'de yeni bir dönemin açılması için konuşmalılar. Ben bu sorumlulukla oraya gittim ve sadece doğru cevapları vermek için oradaydım" dedi.

Öte yandan Antalya Milletvekili Baykal, Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırları ve meşruiyeti ile ilgili tartışmalara da sert çıktı. Baykal, "Ne demek Erdoğan'a giderek meşuiyet kazandırdın? Cumhurbaşkanı gayri meşru muydu yani? Böyle saçma şey olabilir mi? Eğer Cumhurbaşkanı'nın yetkileriyle, yasal sınırlarıyla ilgili bir konu varsa bunu da yerinde konuşursun" ifadelerini kullandı.

 
 
 
 

Haber Ara