Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Baykal: AKPM'nin kararına karşı çıktık!

Baykal, “CHP’li 4 milletvekili olarak hep beraber Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisinin kararına karşı çıktık” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-25 21:01:01

Baykal: AKPM'nin kararına karşı çıktık!

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin Türkiye'yi siyasi denetim altına alma kararı vermesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Baykal, “Çok üzüntü verici bir olay. CHP'li 4 milletvekili olarak hep beraber Avrupa Komisyonu Parlamenterler Meclisinin bu kararına karşı çıktık. Bu kararın muhatabı Türkiye'dir." dedi.

"LİGDEN ATILMAYI KABUL ETMİYORUZ"

Baykal, şöyle konuştu: “Türkiye'yi böyle bir karara layık görmediğimiz için Türkiye'nin böyle bir kararı hak etmediğini bildiğimiz için bütün yapılan yanlış iktidar uygulamalarına rağmen demokrasi konusundaki, hukuk devleti konusundaki, özgürlükler konusundaki yanlışlıklara rağmen Türkiye'nin böyle bir muameleye layık olmadığını düşündüğümüz için bütün gücümüzle biz CHP milletvekilleri olarak karşı çıktık, hayır oyu verdik. Önergelerde de bu tutumumuzu yansıttık. Elden geleni yaptık ama bunu burada kabul ettirmenin mümkün olmadığı ortaya çıktı yani muhalefetin işbirliğine, anlayışına, desteğine rağmen Avrupa Konseyi, Türkiye'deki manzarayı eşit 47 üyeden herhangi birisi gibi sürdürmeyi reddetmiştir. Demiştir ki siz gözetim altına alınacaksınız. Bu ağır tablodur maalesef. Bu tablonun ortaya çıkmaması için hepimiz çok büyük gayret gösterdik. Türkiye ta yolun başında bir dünya süper liginin bir üyesi ülke olarak yola çıktı şimdi o ligden atılmayı kabul etmiyoruz”

Haber Ara