Dolar

32,5920

Euro

34,8739

Altın

2.503,46

Bist

9.689,17

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 16:54:04

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Esed rejimine bağlı birliklerin Rusya'nın da desteğiyle Suriye'deki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları yüzünden köylerini terk ederek, Türkiye sınırı yakınında güvenli gördükleri bölgeye yerleşen Türkmenlere yardımlar ulaştırılmaya devam ediliyor.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Bursa Temsilciliği tarafından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere gönderilen 2 tır un, konserve, süt, gıda kolisi ve giyim malzemeleri Türk Kızılayı yetkililerine teslim edildi.

Derneğin Kahramanmaraş temsilcisi Muhammed Ubeyd Köşker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin farklı kentlerine yönelik yardımlarının sürdüğünü belirtti.

Bugüne kadar Bayırbucak Türkmenlerine 149 tır yardım malzemesi ulaştırdıklarını ifade eden Köşker, şöyle devam etti:

"Suriye'nin içerisinde Halep'ten Lazkiye'ye kadar kurtarılmış bölgelere yardım ulaştırmaktayız. Bugün de Bayırbucak Türkmenlerine teslim edilmek üzere bir tırımızla konserve, süt, gıda kolisi ve giyim malzemeleri ile diğer tırımızla Kızılay'ın mobil fırınına un getirdik. Günde 5 ila 7 bin arası ekmek çıkan fırında yapılacak ekmekler Bayırbucak Türkmenlerine dağıtılacak."

Muhammed Ubeyd Köşker, yardımlarının süreceğini de kaydetti.

- Yeryüzü Doktorları ilaç ve medikal malzeme ulaştırdı

Yeryüzü Doktorları Derneği tarafından gönderilen ilaç ve medikal malzemelerin de Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Yamadı Hastanesine ulaştırıldığı bildirildi.

Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Yahyahan Güney, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki yardım çalışmalarına 2011 yılında başlayan Yeryüzü Doktorları'nın, o günden bu yana binlerce Suriyeliye yardım elini uzattığını belirtti.

Son günlerde özellikle Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yoğunlaşan saldırılar üzerine harekete geçtiklerini ifade eden Güney, şunları söyledi:

"Yeryüzü Doktorları, savaşın gölgesinde zor günler geçiren Suriyelilere yaptığı yardımları sürdürüyor. İlk kez 2011 Mart'ında yardım çalışmalarına başlayan Yeryüzü Doktorları, o günden bu yana ülkedeki sağlık hizmetlerini artırarak devam ettiriyor. Suriye'ye yapılan yardım miktarı yaklaşık 5 yılda 36 milyon liraya ulaştı. Son günlerde Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yoğunlaşan saldırılar üzerine derneğimiz harekete geçti. Bağışçıların desteğiyle 864 bin liralık ilaç ve medikal malzeme ile 20 bin lira değerinde 783 bebek maması Suriye'deki Yamadı Hastanesine ulaştırıldı."

Yahyahan Güney, Yeryüzü Doktorları Derneği'nin bir yılı aşkın süredir Bayırbucak bölgesinde 50 bin kişinin hizmet aldığı Yamadı Hastanesinin işletme giderlerini de desteklediğini anlatarak, hastanenin Lazkiye kırsalında ameliyat yapılabilen tek merkez olduğunu ifade etti.

Öte yandan Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Esed rejimine bağlı birliklerin Rusya'nın da desteğiyle Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları yüzünden Türkiye sınırı yakınında bölgeye yerleşen Türkmenlere yardımların ulaştırılmaya devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, dün, sivil toplum kuruluşları öncülüğünde ve Valilik koordinesinde toplanan 40 battaniye, 148 konserve, 7 bin ekmek, 482 gıda kolisi, 8 bin 880 litre su, 808 çocuk maması, 840 muhtelif giysi, 15 bin 992 tıbbi sarf malzemesi ve 2 bin 120 ayakkabının bölgedeki Türkmenlere götürüldüğü aktarıldı.

Haber Ara