Dolar

32,5616

Euro

34,8987

Altın

2.433,68

Bist

9.645,02

Bayirbucak Turkmenlerine yardim

Bayirbucak Turkmenlerine yardim

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 17:50:17

Bayirbucak Turkmenlerine yardim
Esed rejiminin Rusya'nın desteğiyle Türkmendağı'nda sürdürdüğü saldırılardan kaçan Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar aralıksız sürüyor.

Bayırbucak Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammet Kömürçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenleri için Türkiye'nin her tarafında yardım kampanyaları başlatıldığını hatırlattı.

İskendurun Yaren Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından Bayırbucak bölgesine son 6 ay içerisinde 24 tır yardım gönderildiğini ifade eden Kömürçü, yardımların içerisinde gıda, soba, battaniye, yakacak, konserve, çocuk bezi, çocuk maması, kırtasiye gibi malzemelerin yer aldığını kaydetti.

Kömürçü, son olarak da Bayırbucak Türkmenlerine 8 tır yardım malzemesi gönderildiğini bildirdi.

- Adana'dan Türkmenlere yardım

Son günlerde yoğun saldırı altında olan ve yurtlarını terketmek zorunda kalan Bayırbucak Türkmenleri için İyilikder Adana Temsilciliği ve Ülfet Derneği tarafından geniş çaplı bir yardım kampanyası düzenledi.

Yapılan kampanya kapsamında toplanan yaklaşık 4 bin kişilik kışlık kıyafet, hazır gıda ürünü, meyve suyu ve oyuncak İyilikder yetkilileri tarafından Bayırbucak Türkmenleri'nin barındığı Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bulunan AFAD yetkililerine teslim edildi.

Yardımların bir kısmı da dernek gönüllüleri tarafından çadır kentte bulunan ailelere dağıtıldı.

İyilikder Adana Temsilcisi Ramazan Bulut, Suriye yardım faaliyetlerinin artarak ve çeşitlenerek sürdürüleceğini ifade ederek, Bayırbucak Türkmenlerinin yanı sıra farklı etnik kimliklere sahip tüm ihtiyaç sahiplerine kardeşlik ellerini uzatacaklarını belirtti.

Haber Ara