Dolar

32,5193

Euro

34,7984

Altın

2.422,07

Bist

9.694,48

Batman'da Yasin Börü ve arkadaşları anıldı

Batman'da Yasin Börü ve arkadaşları anıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 23:56:37

Batman'da Yasin Börü ve arkadaşları anıldı
Batman'da, Diyarbakır'da geçen yıl 6-7 Ekim'de Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken işkence ile öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları anıldı.

Geçen yıl Kurban Bayramı'nın 4. gününde ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken vahşice öldürülen Yasin Börü ile arkadaşları Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz için Mustazaflar Cemiyeti tarafından "Hangi suçtan dolayı öldürüldüm?" adıyla anma programı düzenlendi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen program Kuran tilaveti ile başladı. Bazı katılımcılar, üzerinde Yasin Börü'nün fotoğrafının bulunduğu, "Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etini siz ulaştırın, Yasin ve arkadaşlarının katilleri ile azmettirenler hesap vermelidir", "Hepimiz Yasin Börü'yüz" yazılı dövizler taşıdı.

Burada konuşan araştırmacı-yazar Özkan Yaman, Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenlerin zihin dünyasında yardım etmenin olmadığını söyledi.

Yasin'i ve arkadaşlarını öldürenlerin ve azmettirenlerin hiçbir ihtiyaç sahibine kurban eti götürmediklerini dile getiren Yaman, "Onların zihin dünyasında birisine yardım etmek yok, birisine karşılıksız bir iyilikte bulunmak yok, bir fedakarlık yok, bunu hiç yapmadılar ama 6-7-8 Ekim'de maksatları başkaydı. Çünkü o gün aynı zamanda bir bayram günüydü, Kurban Bayramı idi. Onların düşmanlığı sadece Yasin'e değildi, Allahuteala'nın şiarları, sembollerineydi, kurbana, bayramaydı" dedi.

Konuşmaların ardından ilahilerle devam eden törene, AK Parti Batman milletvekili adayları Ziver Özdemir ve Murat Çiçek, Hüda Par Genel Başkan yardımcıları Aydın Gök ile İsa Aydın, Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Ara