Dolar

32,3660

Euro

34,9990

Altın

2.324,23

Bist

9.079,97

Batı Şeria ve Kudüs'teki olaylar

Batı Şeria ve Kudüs'teki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 00:49:32

Batı Şeria ve Kudüs'teki olaylar
İsrail'deki 1948 İslami Hareketi lideri Raid Salah, Batı Şeria ve Kudüs'te gerginliğin tırmanmasından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sorumlu tuttu.

Salah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Batı Şeria ve Kudüs'te yaşanan gerginliğin tüm sorumlusu Netanyahu'dur. O, Arap dünyasının zayıf ve ne yapacağını bilmez halinin, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölünmesine olanak sağlayacağı zannıyla bunları yapıyor" dedi.

Salah, Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'yı savunan erkek ve kadınlara saldırarak Müslümanların hisleriyle oynama yanlışından dönmediği sürece bu olayların dinmeyeceğini hatta geniş çaplı bir intifadaya dönüşeceğini savundu.

İsrail hükümetinin, Kudüs'te yaşanan çatışmalardan İslami Hareketi sorumlu tutmasıyla ilgili olarak Salah, "Bu komik bir suçlama çünkü Kudüs'teki Filistin halkı, İsrail'in işlediği ihlalleri görüyor ve duyuyor. Böylelikle çatışmanın çerçevesi büyüyor. Bunun sorumlusu da İsrail ve bölgeyi şiddetin içine sürükleyen hükümettir" diye konuştu.

Arap dünyasının Aksa'da yaşanan ihlaller karşısında güçlü bir tavır takınamadığını belirten Salah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ürdün Kralı Abdullah'ın bu konuda en büyük desteği verenler arasında yer aldığını belirtti.

Salah'ın liderliğini yaptığı 1948 İslami Hareketi, İsrail makamlarınca şiddete teşvik ve halkı kışkırtmakla suçlanıyor.

İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle Eylül ayından bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. İsrail polisi, pazar akşamından beri Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.

Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara