Dolar

32,5247

Euro

34,6837

Altın

2.493,84

Bist

9.524,59

'Batı, Rusya'ya karşı kaybediyor'

NATO temsilcileri, 'Batı, enformasyon savaşında Rusya’ya karşı kaybediyor' yorumunda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 01:16:32

'Batı, Rusya'ya karşı kaybediyor'

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Londra merkezli Kraliyet Birleşik Servisler Enstitüsü'nün (RUSI) düzenlediği konferansta konuşan NATO temsilcileri, Batı'nın enformasyon savaşını Rusya karşısında kaybetmek üzere olduğunu söyledi.

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı Stratejik İletişim Başkanı Mark Laity, Batı'nın artık Rusya'nın ‘dezenformasyonuna' direnmeyi öğrenmesi gerektiğini belirterek, “Mücadele taşrada yapılıyor” dedi.

NATO Stratejik İletişim Merkezi Direktörü Janis Sarts da, “Elimizde teknolojiler var. Dünyanın lider pazarlama merkezleri ülkelerimizde yer alıyor. Ama yine de üzerimize nasıl geldiklerini tartışıyoruz” diye konuştu. Sarts, ‘ABD'ye yüklenenlerin' Rusya, IŞİD ve Çin olduğunu belirtti.

‘RT'NİN YAPTIĞI HABERCİLİK OLARAK GÖRÜLMEMELİ'

Konferans katılımcıları ise IŞİD veya Çin sorunu üzerinde değil, başta RT olmak üzere Rus devlet medyası üzerinde yoğunlaştı. The Economist editörü Edward Lucas, ‘tarafsızlığı gerçeklerden daha önemli' gören Batı medyasının Rus televizyonu karşısında zayıf olduğunu söyledi. RT'nin yayıncılığının habercilik olarak görülmemesi gerektiğini savunan Lucas, ayrıca sosyal medyada ‘hijyenik' temizlik yapılması gerektiğini belirterek, “Burada, yorum bölümleri ve sahte sosyal medya hesaplarıyla, özellikle de Twitter'la ilgili gerçek bir problem var. Ruslar, onbinlerce internet trol'ü yaratmak için yüklü miktarda para harcıyor” diye konuştu.

 

Haber Ara