Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Baskey'den IŞİD açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Baskey, IŞİD'e yönelik devam eden operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 03:18:53

Baskey'den IŞİD açıklaması

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Beyaz Saray, Suriye'nin kuzeyinin IŞİD'den temizlenmesine yönelik çabaların detayları üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, henüz herhangi bir parametrenin belirlenmediğini bildirdi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Türkiye ile ABD'nin, Suriye'nin kuzeyinde kalan bölümün IŞİD'den temizlendikten sonra bu bölgeden Kürt unsurların geçişine müsaade edilmemesi noktasında görüş birliğine ulaştıklarını iddia etmişti.

Haberde yer alan iddialara ilişkin Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, şunları kaydetti:

"Sınırdan IŞİD'in temizlenmesine yönelik çabaların detayları üzerinde çalışmalar devam ediyor ve şu anda herhangi bir parametre belirlenmemiş durumda. Atılacak bir sonraki adım noktasında Türk partnerlerimizle çalışıyoruz ve daha fazla operasyonel ayrıntıları paylaşamayız.

Koalisyonun, Suriye'nin kuzeyindeki bölgeden IŞİD'in sürülmesi için Suriyeli Kürtleri, Arapları ve Türkmenleri kapsayan IŞİD karşıtı güçlerin çabalarını desteklemeyi sürdüreceğini açıkça ifade ettik."

Sözcü, bu doğrultuda da koalisyonun yaklaşık 2 bin 200 hava saldırısıyla desteklenen, söz konusu IŞİD ile savaşan güçlerin, ülkenin kuzeyinde 5 bin 400 kilometrekare alanı örgütün elinden geri aldığı bilgisini de paylaştı.

Baskey, bu güçlerin aynı zamanda Kobani'nin savunulmasında, örgütün geçtiğimiz ay Tel Abyad'dan çıkarılmasında ve Haseke'de militanların temizlenmesinde rol oynadığına vurgu yaptı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara