Dolar

32,6191

Euro

34,7334

Altın

2.507,90

Bist

9.524,59

Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 21:55:33

Basketbolda maçın ardından
Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın, Spor Toto Basketbol Ligi'nde Rönesans TED Ankara Kolejliler'e 93-89 mağlup oldukları maçla ilgili basketbolun temaslı oynanan bir spor olduğunu belirterek, "Bu kadarına da müsaade edilmeyecekse biz basketbol oynamayalım" dedi.

Çıvgın, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, geçen hafta Uşak deplasmanında pota altındaki sertlikten dolayı basketbol oynayamadıklarını hatırlatarak, "Bu hafta kendi evimizde kazanmamız gereken bir maça çıkıyoruz. Hakemler ise 'sertliğe müsaade etmeyeceğiz' diye karşılaşmaya geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Biri 40 diğeri 41 olmak üzere toplamda 81 serbest atışın yapıldığına vurgu yapan Çıvgın, "Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm. Oyuncuları sahada tutamadık. Devamlı fauller yüzünden gereksiz rotasyonlara girdik. Basketbol temaslı oynanan bir spor, bu kadarına da müsaade edilmeyecekse biz basketbol oynamayalım. Bugün yapılan standartları anlayamadım. Geçen haftaki mi standart yoksa bu haftadaki mi? Bunu anlayan biri varsa açıklama yaparsa mutlu olurum" diye konuştu.

- Rönesans TED Ankara Kolejliler cephesi

Rönesans TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Hasan Özmeriç ise Demir İnşaat Büyükçemece'nin kendi sahasında Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u yendiğini hatırlatarak, ligin 8. haftasında böyle bir takımla oynamanın zorluğuna değindi.

Karşılaşmanın ilk periyodunda hücumda istedikleri ritmi yakaladıklarını söyleyen Özmeriç, "Savunmada bütün haftada çalıştıklarımızı yaptık. Ancak 2. periyotta erken top kullandığımız için karşı takım, sayılarıyla inanılmaz bir ritm kazandı ve skor yedik. Soyunma odasında düzen içinde oynadığımız takdirde bu maçı kazanabileceğimizi konuştuk ve bunu harfiyen uyguladık. Sonunda zorlu bir deplasmandan galip geldik" şeklinde konuştu.

Haber Ara