Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

'Başkanlık asıl Erdoğan'dan sonra lazım'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, “Başkanlık asıl Cumhurbaşkanımızdan sonra lazım olan bir sistem” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-28 09:26:55

'Başkanlık asıl Erdoğan'dan sonra lazım'

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, "Erdoğan Başkanlığı kendi için istiyor" iddialarına cevap verdi.

16 Nisan'da referanduma götürülecek yeni anayasa taslağı içindeki Cumhurbaşkanlığı sistemine dair bilgi veren Akış, yargılanabili bir Cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

Akış, Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'ye daha çok Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra lazım olacağını vurguladı ve şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra ne olacak sorusu zaman zaman önümüze çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızı sevenlerinde kafa karışıklığı yaşadığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın bir ifadesi var, ‘Ben faniyim bir sistemi bir faniyle özdeşleştirmek yanlış' diye. Recep Tayyip Erdoğan bir kahraman hem de hikayesi olan bir kahraman. Bu tarz liderlerin özgül ağırlıkları hem makamlarının hem de siyasi hareketlerinin önüne geçer. Lider millet uyumu, sırtını millete dayama ve dik duruş. Bunlar olunca sistemin yanlışları ve hataları bu tarz liderlerin elinde erir gider. Her halükarda ülkeyi yönetir bu tarz kahramanlar. Asıl olan belli bir vasatta da sistemin işler olması, yaşamını devam ettirebilmesidir. Sistem fanilerin üzerinde bir sistem olmalı.

"SİSTEM ASIL ERDOĞAN'DAN SONRA LAZIM"

Bundan yıllar sonra da biz bu sistemi Türkiye'nin menfaatleri için kullanabilmeliyiz ve Türkiye'nin doğru yönetilebilmesi için, doğru adımlarla doğru yöne gidebilmesi için kullanabileceğimiz bir sistem olmalı. Bu sistem asıl Cumhurbaşkanımızdan sonra lazım olan bir sistem. Biz yönetilebilir Türkiye için bu sistemi istiyoruz.”

 

Haber Ara