Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

Başkan Edebali'den Yıl-mek Kursiyerlerine Destek

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK kursiyerlerinin ürünlerinin sergilendiği El İşi Çarşısı'nı ziyaret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 15:49:43

Başkan Edebali'den Yıl-mek Kursiyerlerine Destek
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, YIL-MEK kursiyerlerinin ürünlerinin sergilendiği El İşi Çarşısı'nı ziyaret etti.

Ramazan ayının kültürel ve sanatsal etkinliklerle coşku içerisinde yaşanması adına Kaplıkaya Cazibe Merkezi'ni Yıldırımlıların uğrak yeri haline getiren Yıldırım Belediyesi, YIL-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerini, El İşi Çarşısı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Stantları ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Ramazan ayının maneviyatını, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu hemşerilerimizle paylaşmak adına tasavvuf konserlerinden söyleşilere, şiir gecelerinden orta oyunlarına kadar düzenlediğimiz farklı etkinliklerle Cazibe Merkezi'ni kültür ve sanat merkezi haline getirirken, kursiyerlerimizin oluşturdukları stantlarla hem emek harcayarak yaptıkları eserleri sergilemelerine hem de aile ekonomilerine katkıda bulunmalarına imkan sağladık" dedi.

'AİLE EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ'

Cam üflemeden ahşap yakmaya, ebrudan hat ve tezhibe, iğne oyasından web tasarımına kadar 60 farklı dal, 42 merkez ve 185 sınıfta eğitim veren YIL-MEK ile 2015-2016 eğitim döneminde 12 bin 350 kursiyerin meslek sahibi olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, "Kurs bitiminde başarı sertifikalarını alan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini Cazibe Merkezi'nde oluşturduğumuz El İşi Çarşısı'nda sergileyerek kazanç sağlamalarına imkan verdik. Öte yandan her akşam başka bir mahallemizde vatandaşlarımızla buluşan Ramazan tırında sergilenen tasavvuf konserleri, orta oyunları ve kukla gösterileri ile geleneksel Ramazan coşkusunu Yıldırımlılara yaşatırken, çocuk oyun parkurları ve gösterilerle yavrularımızın Ramazan kültürüyle yetişmelerini sağlıyoruz" diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda öğrendiklerini pratiğe döktüklerini aktaran kursiyerler, bu çalışmalarının hem sergilenmesi hem de kazanca dönüşmesine sağladığı katkıdan dolayı Başkan Edebali'ye teşekkür ederken, "Yaptığımız eserleri Ramazan süresince burada satışa sunuyoruz. Aldığımız eğitimin bütçemize katkı sağladığını görünce, kendimize olan özgüvenimiz artıyor. Bize bu imkanı sağlayan Başkanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Stantları eşi Şükran Edebali ile birlikte ziyaret eden Başkan Edebali'ye YIL-MEK kursiyerleri portresinin dokunmuş olduğu bir halı ile yağlı boya tablosu hediye etti.

Haber Ara