Dolar

32,5920

Euro

34,8069

Altın

2.412,60

Bist

9.645,02

'Başıma geleceklerden sorumlusunuz'

HDP Milletvekili Sarıyıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yanıt verdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-02 03:32:59

'Başıma geleceklerden sorumlusunuz'

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, kendisinin ‘PKK'ya yardım ve yataklık yaptığını' söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a cevap verdi. Sarıyıldız, "Bundan sonra Cizre'nin herhangi bir ara sokağında başıma gelecek her tür saldırıdan siyasi iktidar sorumludur” dedi.

Diken.com.tr'de yer verilen bilgide; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın sözleri sonrası yazılı bir açıklama yapan Sarıyıldız, hedef gösterildiğini söylerken Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinden önce yaşananları hatırlattı.

Sarıyıldız, “En yakın örneğini Tahir Elçi suikastında yaşadığımız bu algı operasyonu ve şeytanlaştırma çabası şahsım için de yürütülmektedir. Seçilmiş bir milletvekili dokuz gündür Cizre'de bir apartmanın bodrumunda yaşam mücadelesi veren yaralılar için ambulans çağrısı yapmayacaksa, devletin kendi yurttaşlarını kurtarmasını istemeyecekse o halkın yüzüne nasıl bakabilir?” ifadelerini kullandı.

“Bundan sonra Cizre'nin herhangi bir ara sokağında, köşesinde başıma gelecek her tür saldırıdan siyasi iktidar sorumludur. Bu şiddet dalgası durana kadar halkımın yanında olmaktan ve bugüne kadar yapmakta olduğum hiçbir çabadan geri durmayacağımın kamuoyunca bir kez daha bilinmesini isterim” diyen Sarıyıldız, bodrumun adresini kasti olarak yanlış verdiği haberlerinin yanıltıcı olduğunu belirtti.

25 Ocak'a dek bodrumda bulunanların “Caferi Sadık No:5, 6 ya da 7”olabileceğine dair ifadelerini paylaştığını belirten Sarıyıldız, 25 Ocak'ta kendisine ulaşan vatandaşın evi tanıması üzerine adresin “Bostancı Caddesi No:23” olduğunu kesinleştirdiğini söyledi.

Sarıyıldız şöyle devam etti: “50 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre'de devletin halka dönük her türlü vahşetine tanık oldum. Bu vahşete tanıklık yaptığım ve duyurduğum için sanık ve mahkum da olsam geri adım atmayacağımın ve onurlu Cizre halkının bir milim gerisinde olmayacağımın altını çizmek istiyorum.”

Haber Ara