Dolar

32,3289

Euro

35,0459

Altın

2.282,92

Bist

8.984,24

Başbakan Yıldırım katliamın arkasında örgütü açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, programını yarıda keserek geldiği İstanbul'da hem saldırının güncel bilançosunu açıkladı hem de saldırının arkasındaki örgütle ilgili bilgileri paylaştı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 03:24:13

Başbakan Yıldırım katliamın arkasında örgütü açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım kendisini bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. "Yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır." ifadelerine yer verdi.

"KÜRESEL TERÖR HERKESİ TEHDİT EDİYOR"

"Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkeleri tehdit eden küresel bir olaydır ve terörle mücade de küresel ölçekte sürdürülmelidir. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir." şeklinde konuşan Başbakan Yıldırım, 3 canlı bombanın da hayatını kaybettiğini söyledi.

"İLK EMARELER IŞİD'İ İŞARET EDİYOR"

Saldırının ardından güvenlik güçlerinin ulaştığı ilk bulguların Suriye ve Irak merkezli hareket eden IŞİD'i işaret ettiğini belirten Başbakan Binali Yıldırım "İlk emarelet DEAŞ örgütünü işaret ediyor" dedi.

Haber Ara