Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

Başbakan Yıldırım: 'Güvenlik zafiyeti yok'

Başbakan Binali Yıldırım, 42 kişinin hayatının kaybettiği terör saldırısının gerçekleştiği Atatürk Havalimanı'nda güvenlik zafiyetinin olmadığını beli

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 20:41:22

Başbakan Yıldırım: 'Güvenlik zafiyeti yok'
Başbakan Binali Yıldırım, 42 kişinin hayatının kaybettiği terör saldırısının gerçekleştiği Atatürk Havalimanı'nda güvenlik zafiyetinin olmadığını belirtti.

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in telefon görüşmesi için de, "Bu telefon görüşmesi çok verimli ve yapıcı bir görüşmedir" dedi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile düzenlenen ortak basın toplantısında bir konuşan Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik zaafiyeti olduğu iddialarına ilişkin, "Canlı bombaların kimliği dahil bütün bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. Dünkü terör hadiseyiyle ilgili bir hususu vatandaşlarımızın bilmesinde yarar var. Havalimanında güvenlik zafiyeti var mı yok mu şeklinde sorular oluyor. Teröristler normal güvenlik sisteminden geçemeyince tarayıcılardan, polis kontrolünden, güvenlik kontrolünden geçemeyince geri dönüp valizlerinde bulunan silahlarla ateş açıp içeri girmiştir. Bir tanesi dışarı da patlatmış kendisini diğerleri de o panikten yararlanarak içeri girmiştir. O yüzden farklı yorumları itibar edilmemesini bekliyorum" dedi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in telefon görüşmesine ilişkin konuşan Yıldırım, "İlişkilerin normale dönüştürülmesi süreci bir kaç gün önce başladı. Bugün de bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Bu telefon görüşmesi çok verimli ve yapıcı bir görüşmedir. Putin terörün her türlüsünü lanetlediğini söyledi. Rusya ve Türkiye kriz öncesi günlere süratle dönmüş olacak. Tüm alanlarda süratli bir normalleşme ve ilişkilerin geliştirilmesi dönemi başlamıştır. Terör örgütlerine karşı mücadelenin etkin ve birlikte yapılması konusunda da tam bir irade birliği ortaya konmuştur" diye konuştu.

Haber Ara