Dolar

32,5100

Euro

34,8023

Altın

2.428,40

Bist

9.696,26

Başbakan Yıldırım: Der Spiegel zırvalıyor

Binali Yıldırım, Alman Der Spiegel dergisinin Fırat Kalkanı Operasyonuna yönelik 'Kürtler öldürülüyor' iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 12:22:26

Başbakan Yıldırım: Der Spiegel zırvalıyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Başbakan şunları söyledi:

Herhalde başka bir gezegende yaşıyor onlar veya haberleri yok. Yalan veya kuyruklu yapan haberler yapmayı kendine iş edinmişler. Hiç bir şey bilmiyorsa ABD Başkan Yardımcısının, AB makamlarının ve ülkelerin açıklamalarına baksınlar, dinlesinler.

Bir yandan "Türkiye IŞİD ile mücadelede zayıf kalıyor" diye yalan iddialarda bulunacaksınız. Bir yandan da IŞİD veya YPG'nin üzerine amansızca gidip masum insanların öldürülmesini engelleyinde kürtler öldürülüyor diyeceksiniz. Yalandır!

ÖSO, IŞİD'i temizlemekle ve diğer terör gruplarını geri püskürtmekle meşguldür. Askerimiz lojistik destek veriyor. Askerimizin görevi sınır güvenliğimizi sağlamak ve vatandaşlarımızın can ve mallarını teminat altına almaktır. Türkiye'in yaptığı budur. bunun dışındakiler zırvadır.

Baştan beri biz Türkiye'nin ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Bu örgütlerin amacı iki ülkede de bölücülük yapmak. Akılları sıra buralarda devlet kurmak. Böyle bir hayalin peşindeler. Biz sınırlarımızın güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal eminiyetini yüzde yüz sağlayana kadar operaysonlarımıza devam edeceğiz. 

DER SPİEGEL NE DEMİŞTİ?

Der Spiegel, IŞİd ve PYD hedeflerine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı ile ilgili "IŞİD bahane, hedef Kürtler" başlığı altında bir haber hazırladı. Haberde şunalr söylendi:

"Ankara, bölgede uzun sürecek bir işgalin ilk adımlarını atmış oldu. Açık bir biçimde gerçek hedef Kürtler. 3 yıl IŞİD'e göz yuman Ankara'nın şimdi birdenbire harekete geçmesinin ardında ‘Ankara'nın köklü Kürt korkusunun' yattığı düşünülüyor."

Haber Ara