Dolar

32,3594

Euro

34,9650

Altın

2.325,37

Bist

9.079,97

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kahramanmaraş'ta

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kahramanmaraş'ta

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 21:48:22

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Kahramanmaraş'ta
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Başbakan Yardımcılığı görevinin Kahramanmaraş'a verilen en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtti.

Kaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u makamında ziyaret ederek, yapılacak çalışmalara ilişkin brifing aldı.

Erkoç'tan kente yapılacak olan geniş kapsamlı projeleri dinleyen Kaynak, çalışmalara destek vereceklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve sevgilerini ileten Kaynak, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Başbakan Yardımcılığı Kahramanmaraş için verilen en önemli görevlerden biridir. Biz Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih beyle, valimizle, milletvekillerimizle ve bütün teşkilatlarımızla bize yüklenen bu görevi Kahramanmaraş için de yapacağız, Türkiye için de yapacağız, inşallah insanlık içinde yapacağız. Çünkü görevimiz sadece Maraş ile sadece Türkiye sınırlarıyla alakalı değil. AFAD Başkanımız da burada. Türkiye'nin dışında da kamplarda faaliyetlerimiz var. İnşallah bu kısa ziyaret oldu, bundan sonra çok daha geniş detaylı konularda bir arada olacağız." dedi.

Vali Mustafa Hakan Güvençer için "Benim çok saygı duyduğum, çok değerli bir arkadaşım" ifadelerini kullanan Kaynak, "Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Başkanımız, tüm belediye başkanlarımız, teşkilatlarımızla beraber, havaalanında itibaren gerçekten çok duygulandırıcı saatler geçirdik. Havaalanından bu ana kadar bizi coşkuyla bağrına basan Kahramanmaraşlılar şükranlarımı sunuyorum. Rabbim onlara layık kılsın." diye konuştu.

Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi kapsamında Şerefoğlu mevkisinde Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın adına dikilen 10 bin fidanın katılım belgesini takdim etti.

- Kahramanmaraş Valiliğini ziyaret

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valiliğini de ziyaret ederek Vali Mustafa Hakan Güvençer'den makamında brifing aldı.

Vali Güvençer, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Akdere mevkisine Başbakan Yardımcısı Kaynak adına dikilen 10 bin fidanın katılım belgesini takdim etti.

Kaynak, belgeyi Kahramanmaraş'ta birlikte siyaset yaptığı arkadaşların adını aldığını belirterek, Güvençer'e teşekkür etti.

- Çadır kenti ziyaret etti

Kahramanmaraş'ta 18 bin 500 Suriyelinin konakladığı çadır kenti de ziyaret eden Kaynak, yönetim çadırında AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin'den brifing aldı.

AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın da hazır bulunduğu ziyarette Kaynak, kendisini bekleyen Suriyeli vatandaşlarla yolda görüşerek sohbet etti. Onlardan dua isteyen Kaynak, daha sonra Suriye'de şehit düşen bir kişinin ailesi ve geçtiğimiz günlerde çocukları dünyaya gelen ailenin kaldığı çadırı ziyaret etti.

Çadırda Suriyeli ailelerle sohbet eden Kaynak, şehit ailesine başsağlığı diledi, bebekleri olan aileye "hayır olsun" temennisinde bulundu.

Daha sonra Suriyeli çocukların eğitim gördüğü anasınıfını ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verip Arapça sohbet eden Kaynak, çocuklarla yakından ilgilendi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara