Dolar

32,5057

Euro

34,8272

Altın

2.491,29

Bist

9.539,54

Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-05-27 20:28:09

Başbakan Yardımcısı Akdoğan:
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "İstanbul'un fethi bahsedince aklımıza ilk olarak Fatih Sultan Mehmet gelir. Ardından Ak Şemseddin, Ulubatlı Hasan. Siyasi irade, arkada bir dini şahsiyet, önde bir genç. Savaşı tanklar, toplar, uçaklar değil, bayrağı kim asacaksa o kazanır. Birisi gidecek o bayrağı dikecek. İşte o piyadedir, o gençtir" dedi.

Akdoğan, Anadolu Gönül Erleri Derneğince İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü dolayısıyla Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, gençlikte umut ve öz güven sahibi olmanın çok önemli olduğunu söyledi.

Geleceğin gençlere ait olduğu için seçilme yaşını 18'e indirdiklerini kaydeden Akdoğan, muhalefet partilerinin bu uygulamaya karşı çıktığını belirtti.

Akdoğan, gençlere güvenilmesi gerektiğini ifade ederek, "İnancı ne olursa olsun, düşüncesi, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun gençliğin bir ülküsü vardır. Ondan istifade etmek lazım. Gençliğin dinamizminden istifade etmek lazım" diye konuştu.

Diğer bazı partilerin de gençleri dağa götürme peşinde olduğunu dile getiren Akdoğan, bu insanların gençliğini yaşayamadan hayata veda ettiğini belirtti.

Akdoğan, yeni Türkiye'yi gençlerin dinamizmi, heyecanı ve ülküsü üzerine kurmak gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"İstanbul'un fethi bahsedince aklımıza ilk olarak Fatih Sultan Mehmet gelir. Ardından Ak Şemseddin, Ulubatlı Hasan. Siyasi irade, arkada bir dini şahsiyet, önde bir genç. Savaşı tanklar, toplar, uçaklar değil, bayrağı kim asacaksa o kazanır. Birisi gidecek o bayrağı dikecek. İşte o piyadedir, o gençtir. Bunların 3'ünü bir araya getirmemiz gerekiyor. Siyasi irade ve kararlılık, arkada bir manevi önder, önde de o gençlik ruhu. Bu üçü bir araya geldiği zaman fetih ruhu tamamlanıyor."

Gençlerin her zaman önlerini açacaklarını anlatan Akdoğan, şöyle devam etti:

"Biz büyük bir medeniyet inşa ettik. O medeniyet insanla başladı. İnsan inşası, toplum inşası, devlet inşası ve medeniyet inşası. Gönül erenleri kurdu bu medeniyeti. Horasan erenleri, Ahmet Yesevi'den, Haçı Bayram Veli'ye, Hacı Bektaş-ı Veli'den, Somuncu Baba'ya gönül erleri geldiler, manevi önderler geldiler. İşte bizler de yeni Türkiye'yi hem gençlik ruhuyla hem o manevi önderlerle hem kararlı bir siyasi iradeyle hep birlikte inşa edeceğiz."

Haber Ara